Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.03.2017 05:28 - Подръж бебето
Автор: larryone Категория: Политика   
Прочетен: 1039 Коментари: 1 Гласове:
4

Последна промяна: 16.03.2017 03:32

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

    

   

 

  Българската Държава много прилича на  Топлофикация - и двете организации са крайно неефективни, работят с остарели методи, струват нереално скъпо и спокойно може и без тях. На всичкото отгоре, не стига дето им плащаш през целия си живот, а е предвидена възможността да продължиш с това богоугодно дело и след смъртта си.

 

     За да не прелее съвсем супата, са измислени две уловки, създаващи лъжливо усещане за контрол у потребителите (електората) - топломерите и демократичните избори. Така, когато през зимата се приберете бесен, че за 50 квадрата са ви одрали с 400 лева, можете да завъртите кранчето на топломера на “едно” и спокойно да си легнете с илюзията, че пестите. Това разбира се не е така - единствено верен е топломера на Топлофикация и само тяхната сметка трябва да излезе (който не вярва, да пробва да ги осъди). Но за да не изглежда съвсем “робовладелско”, са ви накарали да си платите и монтирате топломер - т.е. продали са ви бутафорно  кранче, което свободно можете да въртите наляво, надясно и да се наслаждавате на илюзорното усещане за контрол върху ситуацията. В психологията, този трик се нарича “подръж бебето” и минава учудващо често, дори при интелигентни хора.

 

 

   Тези в Народното събрание (ще гледам да не използвам епитети), познават в дълбочина и използват докрай потенциала на “топлофикационните” методи. Тук “подръж бебето” е на още по-голяма почит, а топломера е заменен с избори, цинично наречени “свободно народно волеизявление”.

  
     Гражданите, осъзнават и високо оценяват тази невъзможност за свободен избор като наричат двете организации и членовете им с различни селскостопански и асенизационни термини. Изкази като: - "мани ги ония говеда дето са заседнали в кочината", се използват широко, въпреки очевидната липса на всякаква логика ( за говедата се предполага, че живеят в обор - в кочина са свинете). 


    Но да не се объркваме - българи сме все пак.Може зимата да се греем на едно останало неоткачено ""ребро"", да караме по две пневмонии, да не се къпем с месеци, но ще си платим с кеф  очевидно несправедливата цена на парното. Същото е и с изборите - ядосват те, псуваш, кълнеш ги и накрая отново  припкаш към урните да избереш  най-неподходящите хора.При това с надежда за промяна.

   А-де?! Как му се вика на това?

 





Гласувай:
4



1. theeconomist - Браво докторе....
14.03.2017 06:22
...хубав анализ. Добър психологичен разрез на българската глупост, перманентно повтаряема и неизкоренима.
Само да ти кажа, че работата с политиците у нас премина от "подръж бебето" в " подръжте ни оная работа". При Топлофикация е до гроб. При политиците сменяме периодично това което държим.....

п.п. моля те не ме мъчи с този шрифт и този цвят. Кликни върху черен цвят, болтни текста и малко увеличи размера.
Размера има значение! Поздрави.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: larryone
Категория: Политика
Прочетен: 403664
Постинги: 176
Коментари: 727
Гласове: 630
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031