Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.12.2016 05:48 - Закон за противодействие на тероризма
Автор: larryone Категория: Политика   
Прочетен: 1186 Коментари: 1 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg



    Да сме наясно: некомпетентността, липсата на капацитет, познания и умения със закон не се придобиват. Затова не считам, че нашите ""служби"" могат да предотвратят каквото и да било, още по-малко терористичен акт. Това, което им трябва е  безнаказаност - спазването на законите винаги е било проблем за тях.




     Докато хората се ""възхищаваха"" от действията на властта в Хитрино, депутатите тихичко, без дебати и най-важното единодушно приеха Закона за противодействие на тероризма. Интересно четиво, особено за нас, неизкушените от терористични амбиции.


    Става ясно едно: всички български граждани са обявени за терористи, с произтичащите от това последствия. Нямаш граждански права, нямаш неприкосновена частна собственост, нямаш право на самозащита, няма презумпция зя невинност. Достатъчно е някой по-високопоставен милиционер да направи ""обосновано допускане"", че кроиш нещо терористично и дупе да ти е яко.


     Подобна свинщина нямаше и по Живково време. Тригодишното подслушване е само за загрявка. Репресивният апарат, никога не се е славил със слабост към гражданските права, но вече ще могат  законно да ни пребиват, обосновано допускайки, че симпатизираме примерно на ИДИЛ.Учудващо, реакция няма. Явно гражданските свободи не са сред приоритетите на българските граждани.



    И какво трябва да стане? Посред нощ ДАНС да нахлуят в дома ви разбивайки вратата, някой по нервен да ви удари един приклад в отговор на вашият протест, а на тръгване да ви вземат и колата, че не им се ходи пеш. Не ми се мисли, ако имате по-засукана жена или приятелка....Току виж я отвели в неизвестна посока в името на борбата с тероризма, разбира се.


    На някой му се вижда преувеличено? Направете си справка, колко пъти е осъдена  Българската държава за неправомерни полицейски действия през последните двайсетина години.


    Е?!






Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

1. krumbelosvet - България беше осъдена и за това,
16.12.2016 23:00
че прсвителството на Симеон прекрсти църковния разкол на амбициозни "демократични"" попове. Според евро-съдиите е нормално всеки поп да обяви независимост и да окупира храм.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: larryone
Категория: Политика
Прочетен: 405433
Постинги: 176
Коментари: 727
Гласове: 630
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930