Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.06.2014 07:18 - Ако не вярвате - питайте Стойнев
Автор: larryone Категория: Политика   
Прочетен: 10911 Коментари: 51 Гласове:
9

Последна промяна: 14.11.2014 05:20

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

   
   Леко стреснат от мисълна на Шаламов, че: "както се знае отдавна, мълчанието също е агитация", реших и аз да кажа нещо за енергийният проект на века - Южен поток. Гледам, Стойнев често се опитва да говори по темата, значи за мен би трябвало да е съвсем лесно. Да не изляза сетне виновен,  че мълчейки, всъщност агитирам за Потока в този му вид.

 
    
Навремето Никсън казал, че: "Когато президентът го прави, това означава, че е законно.", като с тази своя мисъл, изразил пълното си незачитане на законите в американското общество. Какво му се е  случило след това, вярвам знае всеки.

    Никсън прекалил основно с две неща - лъжи и нечестна игра. Но тъй като е бил президент в страна с истински независима съдебна система, просто е нямало как да му се размине. И резултатът не закъснял:   освен импийчмънта, името и реномето му биват съсипани напълно.Затова и днес, американците продължават да се възмущават от "игричките", послужили му да постигне политическите си цели.

    У нас, в България, явно сме доста над тия неща, та лъжите и нестната игра, никой не ги брои за нередност.Политиците ни  се опитват да действат като Никсън, без обаче да имат неговите  качества. Всъщност, те не харесват Никсън. Не им харесва, как свършва историята за него. Затова предпочитат да действат като Сталин. Максимата: "аз знам най-добре - вие бачкайте, а аз ще ви управлявам" е пуснала дълбоки корени в душата на всеки нашенски политик. Опитват се да се държат като клонинги на "бащицата", без да съобразят, че днес не е 1937 година, а и българите все пак са по-интелигентни от мужиците.
  
    Плод на това неразбиране стана и Южен поток. Правителството  не схвана, че когато изпълняваш проект за няколко милиарда, е нужно малко повече от две-три реда в някоя купена медия. След като сметката е такава, че ще я плащат не само живите в момента, но и техните деца, а недай си боже и внуците им, решението не може да бъде вътрешнопартийно. Ще трябва и малко по-голямо усилие от положеното от С-стойнев.

     Работата се закучи и започнаха да обвиняват, че им пречат: Европейския съюз, американските сенатори и нищо неразбиращите българи. Дали ако бяха действали по правилата щеше да е така?

    Всъщност, как се реализира "законно" подобен проект?

    1. Правителството получава предложение (в случая от руска страна)
    2. Решава, че от него има смисъл и ще бъде изгодно за страната.
    3. В дискусията се включват енергийни експерти от всички политически сили, с цел постигане на  съгласие по въпроса.
    4. Наемат се международни енергийни и финансови  консултанти, за  уточняване на предварителните параметри на договора.
    5. Знаейки за не особено законните "хватки" използвани от руските бизнесмени, се наема международно известна и реномирана адвокатска кантора, със специалисти по международно и търговско право.
   6. Подписва се договор с ясни параметри: цена, размер и вид на българското участие, срок на изпълнение и евентуални неустойки.
    7. Обявява се обществена поръчка за фирми изпълнители на проекта, със съответните изисквания към тях.

   Горе-долу това е. Другото са детайли. Ако го бяха направили по правилния начин, можеха с чиста съвест да кажат на сенатор Маккейн да се разкара, а за санкции от Европа никой нямаше и да чуе.

   Е-да, законноста си има и недостатъци - трудно се краде на корем, а  фирмите на власта не могат да се справят с конкуренцията и печелят проекти изключително трудно. Въобще, законнът налага някои отвратителни ограничения на развихрилият се клептомански талант на политиците.

   Затова, с пълно съзнание за ставащото, продължиха както си знаят. Е, ще се червят известно време в Европа, ще отнесем някоя и друга санкция, кредитния ни рейтинг ще стане ZZZ -, но какво пък - от срам още никой не е умрял, а колкото до кредитния рейтинг - абе, тук да не е Сингапур.... Какво толкова?! Това е България, страната на "общаците" и на ползващите преференция с номер 15.

    P.S. Най-много ме дразни твърдението, че договорът бил между частни фирми и съдържанието му било търговска тайна. Кое му е частното -  Газпром е с мажоритарно участие на руската държава, а БЕХ е 100% собственост на държавата. Тя финансира БЕХ с 200 млн. от бюджета за българският дял в Южен поток. На базата на своите 50% в проектната компания БЕХ ще трябва да инвестира близо 2 млрд. долара в Южен поток и това за 2-3 г. С някакъв неясен заем от руска страна. Без да броим апортната вноска,чиито размер всички премълчават. Ама не, проекта бил между частни фирми....

   Който не вярва - да пита Стойнев.




Гласувай:
12



1. vmir - Съвсем точно.
15.06.2014 08:17
Тъпото е, че тези са зобмирали и избирателите си, че нещата се правят точно по техния начин с прецакване на останалите и това за тях е "изкуството" в политиката. Прикриването на подобни увреждания във функционалността на главния мозък няма как да не се отразява и на всичко останало. Нали затова ни повтарят като латерни, че избирателите им защитавали собственото си мнение.
цитирай
2. yotovava - "Е-да, законноста си има и ...
15.06.2014 09:26
"Е-да, законноста си има и недостатъци - трудно се краде на корем, а близките до властта фирми, в условия на конкуренция не се справят и печелят проекти доста по-трудно."

Това е. И Стойнев да не ми скача и да не ми казва, че "Българският данъкоплатец няма да плати и лев"...
Абе да не би да искат първо да затрият българския данъкоплатец, тогава може да е прав...
цитирай
3. getmans1 - Който не вярва - да пита Стойнев. /главен герой на „ЛЪЖИМЕТЪРА“ и Уикипедията/
15.06.2014 09:54
- Не сте разбрали правилно! - ще ви каже лъжливото овчарче и ще се изсули като дъждовен червей - Аз ще ви строя и построя „гЪзо-провод“ за да вие пълен „гЪзопровода“!

Не знам какво това НЕЩО е учило в Собоната но се вижда че много е научило от кака си Масларова, лъже и маже, маже и лъже, лъже и маже ..........

Тя, госпожата четири години го „мъти“ за Социалната с-ма но се вижда къв „експерт-левент“ е измътила, като дялан камък е, и дупка на кенеф може да да затвориш с него.
цитирай
4. ok3223 - Дрън-дрън
15.06.2014 12:12
По това, кои ти пригласят на недомислициТЕ, ще разбереш сам, ако се помъчиш, че си писал глупости.
ЕС и ЕК се мъчат да спрат Юж. поток, за да огънат Русия с отстъпки на украинците. Дреме им на тях за договори, които знае, че са изрядни. Газопреноснат мрежа на Украйна е продадена (приватизирана от САЩ)казват, и построяването на Юж.поток ще подсигури нас, Италия, Унгария, чехия, Словакия. Сърбия, Гърция и др. страни от Южна Европа със сигурни доставки на по-евтин газ. И ЩЕ НАПРАВИ УКРАИНСКИТЕ ТРЪБОПРОВОДИ НЕНУЖНИ ЗА РУСИЯ.
Тя ще насочи газовите доставки зя Юж.Европа през Южен поток.
Те тука ги боли САЩ и ЕС, затова пречат по нареждане на Америка.
ПРЕЗ ЗИМАТА, КОГАТО УКРАИНЦИТЕ ПОЧНАТ ДА НЕ ПЛАЩАТ И ДА КРАДАТ ГАЗ ОТ ТРЪБОПРОВОДИТЕ, КАКТО НАПРАВИХА ПРЕДИ 2 ГОД. ... И РУСНАЦИТЕ СПРАТ ГАЗТА, тогава ще увиснем по сред зима, и много хора ще мръзнат здравата без да са виновни за нищо. В ТОВА НИ Е ПРОБЛЕМА.
Ако е построен Юж.поток, ПРОБЛЕМА ЗА НАС И ДРУГИТЕ ОТПАДА.
Немският "Северен поток" подсигурява Северна Европа с газ безпроблемно.
цитирай
5. blondinkas4uk09 - Изразил си точно това, което мисля и аз,
15.06.2014 12:12
да не говорим че подобно поведение е незаконно, то показва и отношението на българските политици към нас като към малоумници, които не е необходимо да бъдат информирани какви са намеренията на правителството и какви документи се подписват... като към идиоти, които никой не бива да пита за мнението им (напр. чрез т.нар. обществени дискусии). Политиците работят при дразнещо тотална непрозрачност, която да прикрива грабежите им и ако вярват, че подобен номер минава, значи наистина живеят в 50'те години и трябваше да ги гледаме със снизхождение заради простотията, тъпотията и селянията в главите им, но всъщност се налага да ги гледаме с абсолютна непримиримост заради феноменалните вреди, които сеят ежесекундно.
цитирай
6. vencivaleri1951 - Докторе
15.06.2014 12:40
Ти ли си некоректен или некоректно са ти обяднили?
Децата щяли да плащат?! Какво ще плащат?
Руснаците предложиха 3 варианат. Тръбата тяхна на 100% и не плащаме нито лев, а от първия ден получаваме транзитните такси.
-Тръбата фифти фифти и влизаме със съответния дял.
Ние избрахме втория вариант, но казахме, че нямаме пари. Предложика ни нисколихвен кредит който го изплащаме определен срок години/20/ и го плащаме с транзитните такси. Къде плащат деца и внуци. Плащаме и ще плащат /транзитни такси на Украйна и Румъния /а най-вероятно на Турция след време// ако не го построиме. Понеже вие докторите сте по аритметиката сметни по 4 долара на всеки сто км и ще разбереш какво плащаме като транзит от източната граница на Украйна . Тоест около 70, 80 долара бихме плащали по малко без транзитни страни по тръбата.

Сигурност
Което не е маловажно. Няма как да ни подминат, няма как да ни заобиколят. Южен поток ще бъде построен с нас или без нас.Турция даде да се разбере , че е готова./ Впрочем за северен поток Полша направи обструкция и Финландия даде своята акватория и пшеките сега се "хапят"/ Путин също даде да се разбере, че не е далеч от подобно решение ако го мотаем. Но каква е нашата игра?
Тръба през нас сваляме цената с поне 70 долара и няма как да останем без газ. Спират тръбата- Плащаме транзит на Украйна и несигурен газ поради отношенията между Москва и Киев.
Минава през Турция-плащаме на турците и приемаме цена която ни кажат и за транзит и за газ.
За изпълнителите и подиспълнителите на проекта.
Който е нарушил нашето законодателство да си носи вината ако има такава.
Иначе протекцията за руски и наши фирми според мен е съвсем закономерна, и всички го правят. Защо да излизат парите извън съдружниците. Колкото до санкционирания от САЩ предприемач и банкер. Не е санкциониран от ЕС, а и договорът е сключен преди санкцията. Развалянето на договора може да признаят в американски съд, но всеки арбитраж в Европа ще ни осъди. И ти го казвам с опит от над 100арбитражни дела
цитирай
7. blondinkas4uk09 - Фактите, които излага Венци са си факти,
15.06.2014 13:49
един от въпросите за мен обаче е: Защо все сключваме договори, които след това трябва да разваляме и то основно в областта на енергетиката, и то основно с Русия? След като се развали договорът, неустойките, моля, да бъдат платени лично от тези, които са го сключили, в случай че не са спазили необходимите процедури.
цитирай
8. vmir - 7. blondinkas4uk09,
15.06.2014 15:43
blondinkas4uk09 написа:
един от въпросите за мен обаче е: Защо все сключваме договори, които след това трябва да разваляме и то основно в областта на енергетиката, и то основно с Русия? След като се развали договорът, неустойките, моля, да бъдат платени лично от тези, които са го сключили, в случай че не са спазили необходимите процедури.


Сметките ни с Русия никога не са излизали верни, а на всичкото отгоре винаги се е оказвло и, че сме длъжници на руснаците. И този южен поток няма как да бъде изключение от общото правило. Защото руснаците го искат не за друго, а за да ни намалят цената с 80 долара. Също както при комунизма трябваше да се поизтрепят тези-онези, за да можем през 1980 да влезем в "обществото на всеобщото благоденствие" и ако му кажа на негодника, който безсрамно ни лъже за южен поток, че през 1980 баба ми имаше пенсия 24 лева (другата ми баба беше починала преди да се родя на 42 години, с неоценимата заслуга на безплатното ни безхаберно здравеопазване), най-невъзмутимо ще ми отговори, че имам грешка, за да повтарят след него младите червени негодяйчета, че аз съм лъжеца, а не те самите. Такива лъжи и увъртания до дупка са неизбежен атрибут на българо-руската дружба и взаимоотношения.


цитирай
9. larryone - Ти ли си некоректен или некоректно ...
15.06.2014 16:57
[quote=vencivaleri1951]Ти ли си некоректен или некоректно са ти обяднили?

Здравей ВВ, при бизнес отношения с руснаците, винаги се плаща солено - по един или друг начин. И за този факт са виновни не толкова самите руснаци, колкото с извинение "гъзоблизците" от наша страна. Написаното беше повече за нечестните игри и грандоманията, която тресе политиците ни, а не толкова за изгодата от самият договор - по този въпрос ще дискутираме, когато видим договора черно на бяло. Без да сме го чели, най-много можем да имаме мнение и то немеродавно. Поздрави! Апропо, ако е изгодно аз също съм за потока, но построен по законния начин !
цитирай
10. larryone - По това, кои ти пригласят на недо...
15.06.2014 17:03
ok3223 написа:
По това, кои ти пригласят на недомислициТЕ, ще разбереш сам, ако се помъчиш, че си писал глупости.
ЕС и ЕК се мъчат да спрат Юж. поток, за да огънат Русия с отстъпки на украинците. Дреме им на тях за договори, които знае, че са изрядни. Газопреноснат мрежа на Украйна е продадена (приватизирана от САЩ)казват, и построяването на Юж.поток ще подсигури нас, Италия, Унгария, чехия, Словакия. Сърбия, Гърция и др. страни от Южна Европа със сигурни доставки на по-евтин газ. И ЩЕ НАПРАВИ УКРАИНСКИТЕ ТРЪБОПРОВОДИ НЕНУЖНИ ЗА РУСИЯ.
Тя ще насочи газовите доставки зя Юж.Европа през Южен поток.
Те тука ги боли САЩ и ЕС, затова пречат по нареждане на Америка.
ПРЕЗ ЗИМАТА, КОГАТО УКРАИНЦИТЕ ПОЧНАТ ДА НЕ ПЛАЩАТ И ДА КРАДАТ ГАЗ ОТ ТРЪБОПРОВОДИТЕ, КАКТО НАПРАВИХА ПРЕДИ 2 ГОД. ... И РУСНАЦИТЕ СПРАТ ГАЗТА, тогава ще увиснем по сред зима, и много хора ще мръзнат здравата без да са виновни за нищо. В ТОВА НИ Е ПРОБЛЕМА.
Ако е построен Юж.поток, ПРОБЛЕМА ЗА НАС И ДРУГИТЕ ОТПАДА.
Немският "Северен поток" подсигурява Северна Европа с газ безпроблемно.


Уважаеми, а вие откъде знаете, че договорът за нас е изряден? Може би сте го чели? Ако е така, бих желал и аз да му хвърля едно око и ще бъда много благодарен, ако го качите някъде и дадете линк. Защото от половин година търся нещо конкретно, дето се вика прерових нет -а, а намерих само политически лозунги в бъдеще време - колко ще е изгодно, колко ще све на сметка и прочее агит-простотии. Благодаря предварително.
цитирай
11. larryone - един от въпросите за мен обаче е: ...
15.06.2014 17:10
blondinkas4uk09 написа:
един от въпросите за мен обаче е: Защо все сключваме договори, които след това трябва да разваляме и то основно в областта на енергетиката, и то основно с Русия? След като се развали договорът, неустойките, моля, да бъдат платени лично от тези, които са го сключили, в случай че не са спазили необходимите процедури.


Въпросът, който поставяте, за мен също е пълна загадка. Може би нашите политици се чувсват от "руската школа" в енергетиката или пък нещо друго. Мина четвърт век от времето на "развития социализъм" (боже какъв термин!), а не ни личи да имаме някаква мисловна промяна. За еволюция да не говорим. Поздрави!
цитирай
12. larryone - да не говорим че подобно поведение е ...
15.06.2014 17:14
blondinkas4uk09 написа:
да не говорим че подобно поведение е незаконно, то показва и отношението на българските политици към нас като към малоумници, които не е необходимо да бъдат информирани какви са намеренията на правителството и какви документи се подписват... като към идиоти, които никой не бива да пита за мнението им (напр. чрез т.нар. обществени дискусии). Политиците работят при дразнещо тотална непрозрачност, която да прикрива грабежите им и ако вярват, че подобен номер минава, значи наистина живеят в 50'те години и трябваше да ги гледаме със снизхождение заради простотията, тъпотията и селянията в главите им, но всъщност се налага да ги гледаме с абсолютна непримиримост заради феноменалните вреди, които сеят ежесекундно.


Така е, у нас никога не е била и никога няма да бъде, политици и избиратели да гледат в една посока. Прекалено са ни безнаказани политиците....
цитирай
13. larryone - - Не сте разбрали правилно! - ще ви ...
15.06.2014 17:16
getmans1 написа:
- Не сте разбрали правилно! - ще ви каже лъжливото овчарче и ще се изсули като дъждовен червей - Аз ще ви строя и построя „гЪзо-провод“ за да вие пълен „гЪзопровода“!

Не знам какво това НЕЩО е учило в Собоната но се вижда че много е научило от кака си Масларова, лъже и маже, маже и лъже, лъже и маже ..........

Тя, госпожата четири години го „мъти“ за Социалната с-ма но се вижда къв „експерт-левент“ е измътила, като дялан камък е, и дупка на кенеф може да да затвориш с него.


Тя школата на Масларова е ненадмината, но и Стойнев се справя повече от добре за възрастта си. Не ми се мисли, като понатрупа опит какво ще говори.
цитирай
14. vencivaleri1951 - Не ние...На нас ни развалят договорите
15.06.2014 17:21
blondinkas4uk09 написа:
един от въпросите за мен обаче е: Защо все сключваме договори, които след това трябва да разваляме и то основно в областта на енергетиката, и то основно с Русия? След като се развали договорът, неустойките, моля, да бъдат платени лично от тези, които са го сключили, в случай че не са спазили необходимите процедури.


Южен поток за руснаците преди всичко е политически договор-заобикалят Украйна. Турция също не им е удачен вариант защото "всичките яйца в една кошница"-през Босвора петрол, сега и газ. Стават зависими , а от там уязвими. Това на янките е добре дошло защото на практика повечето старши и висши офицери через академиите са техни възпитаници, а армията в турция е със сериозни позиции. Да сте чули да скачат американците за " син поток", за реакторите които Турция се кани да строи? Тя е "сигурна" държава и янките я искат силна. Ние сме народ в по голямата му част със симпатии към Русия и културата и и трябва да систоим в мизерията -деинструализирани и със смазано селско стопанство.
ДПС се дръпна от коалицията имено зарад Ю поток. В момента в който Ердоган даде знак и направи предложението си да мине тръбата през Турция , ДПС започна да дава заден, Борисов/впрочем той подписа основния договор, а и си каза, че ако не е бил извън властта през тази година газопроводът е щял да бъде построен. И трябва да му се вярва защото той не се съобразяваше кой-знае колко с норми и правила. Впрочем така и трябва по -някога./ след Щаятите ще почне и той да дава както направи с Белене.
Най вероятно ще ни заобиколят. Целта е тръбата да е под контрол. Както виждате никой не прави наказателна процедура с/у останалите страни. Тоест за тях договорът е европейски, а за нас азиатски.
цитирай
15. vencivaleri1951 - Виж докторе,
15.06.2014 17:42
larryone написа:
[quote=vencivaleri1951]Ти ли си некоректен или некоректно са ти обяднили?

Здравей ВВ, при бизнес отношения с руснаците, винаги се плаща солено - по един или друг начин. И за този факт са виновни не толкова самите руснаци, колкото с извинение "гъзоблизците" от наша страна. Написаното беше повече за нечестните игри и грандоманията, която тресе политиците ни, а не толкова за изгодата от самият договор - по този въпрос ще дискутираме, когато видим договора черно на бяло. Без да сме го чели, най-много можем да имаме мнение и то немеродавно. Поздрави! Апропо, ако е изгодно аз също съм за потока, но построен по законния начин !


Ще се опитам да ти го обясня понятно на теб. Аз ако настъпя едно ако ще се нацапам и ще псувам. За теб акото може да бъде източник на много полезна информация и благодарение на нея да спасиш човешки живот или да реагираш срещу евентуална епидемия. Аз съм работил в началото на трудовия си път в строителството. Случвало се е да правим сгради за чужденци, или където ще бъдат посещавани от такива. Е там в тоалетните се слагаха подвижни прихващачи на фекалии. По тях разбираш дали посланикът, дипломатите, съпрузите, гостите им, делегации дали са алкохолици, от какво са болни, дали се друсат, водят безразборен полов живот, педали ли са...На теб ти е ясно.

Когато един финансист погледне многомилиарден договор той веднага слага" анамнеза" относно възможностите на договарящите се. Тоест страните обнародвали подобни договори стават своего рода голи по отношение на финансовите си възможности.
От друга страна всеки се договаря за нещо. Ако Австрия например плаща по ефтино/по скъпо от нас газта нали веднага по ощетената страна ще вдигне вой. Пък и руснаците обичат да засекретяват щяло и нещяло. Ако искаш вярвай, но вкъщи имам самовар с ВП/военно производство/ Много е красив, но зарад този щемпел търсих връзки да го изкарам от Съюза. Цяла година стоя на митницата:( В същотовреме няколко ловни пушки съм докарал без проблем за приятели
цитирай
16. blondinkas4uk09 - Венци, аз не съм против тръбата, макар че
15.06.2014 18:00
както казваш проектът е политически, а не икономически и ще ми бъде малко мъчно да бъдат прецакани украинците, но пък ако Южен Поток не стане ще ми бъде мъчно за други вероятно :), така че това няма значение. Въпросът е в безотговорността на българските политици и т.нар. частни дружества, в хитруването, и меко казано в евентуалното незаконното обогатяване на някои лица. Въпросът е в това, че тези, които са сключвали договора трябва да са били напълно наясно, че има голяма вероятност ЕС да не одобри подобен договор. Да предположим, че аз съм Търговски Директор на някоя си фирма и искам да сключа договор с клиент, обаче знам че Финансовият Директор ще бъде против. Мислиш ли, че аз ще отида да сключа договор с клиента, който след това да се наложи да развалям и да плащам неустойки. Разбира се, че на първо място ще си осигуря подписа и одобрението на Финансовия Директор и едва ли ще седна да разчитам на това той да не види, да не разбере и т.н. Та въпросът ми е защо преди да бъде подписан договора, не е поискано одобрение и съгласие от тези, които напълно очаквано (защото харесва ни или не, се водим в съюз с тях) ще поискат да бъде развален.
цитирай
17. blondinkas4uk09 - Вярно, Вмир,
15.06.2014 18:10
така беше, и аз си спомням, че бабите ми лека им пръст вземаха двуцифрени пенсии. А здравеопазването не го харесвах и преди, не го харесвам и сега, все пак предпочитам сегашното, защото поне техниката в болниците и лабораториите е на много по-високо ниво от едно време. По "онова" :) време погрешка ми оперираха апендисита, за щастие, беше само един апендисит :)
цитирай
18. vmir - 17. blondinkas4uk09,
15.06.2014 20:50
Понеже злостните лъжи продължават да тровят добрите възможности у нас, веднага да потвърдя, че пенсията на най-дълголетната ми баба до 1981 беше 24 лева. Тогава я увеличиха рязко на 35 лева, та чак до 1984 когато тя почина преди да стигне и 70 години, се радваше на тази голяма пенсия. В едно портмоне след смъртта й открихме по един и два лева цели 47 лева спестявания с бележка, че са за одеала на внуците - спомен от баба им. Знам, че имаше и чувствително по-високи пенсии, но това не е оправдание лъжците да ги приписват на всички. За немалко хора мизерията беше по-голяма от сегашната. Тогава много хора гаснеха почти без възможност някой да ги чуе и е кощунство днес да се лъже как сме си били живели при комунизма, който малцина си бяха построили за сметка на всички останали.
цитирай
19. ok3223 - Значи г-жо
15.06.2014 21:05
"проектът е политически, а не икономически и ще ми бъде малко мъчно да бъдат прецакани украинците, но пък ако Южен Поток не стане ще ми бъде мъчно за други вероятно :), така че това няма значение."
ДРУГИТЕ ПРЕЦАКАНИ Г-ЖО, НЕ СЕ ЛИ ПОСТРОИ ЮЖЕН ПОТОК ЩЕ СМЕ НИЕ. Което е целта на занаятието, на политиката на ЕС, защото те си имат "Северен поток" и са подсигурени С ЕВТИН газ. Когато руснаците спрат газта по тръбопроводите които минават през Украйна, защото украинците не могат и не искат да плащат за газта, която настояват да получават от Русия, отново на ВЕРЕСИЯ. А НЕ СА ВЪРНАЛИ ДЪЛГА ОТ ОКОЛО 5 МИЛИАРДА ДОЛАРА, ЗА ПОЛУЧЕНИЯ ДОСЕГА ГАЗ. Не се и канят да плащат дълга и го усукват с месеци.
ПРЕЗ ЗИМАТА, КОГАТО, КАКТО ПРЕДИ 2 ГОД., ЗАПОЧНАХА ДА КРАДАТ ГАЗ ОТ МИНАВАЩИТЕ ПРЕЗ ТЯХ ТРЪБОПРОВОДИ ЗА ЕВРОПА, И РУСНАЦИТЕ ЗАПЛАШИХА И ЧАСТИЧНО СПРЯХА ГАЗТА ПОСРЕД ЗИМА.
Едни от Най пострадалите ще сме ние българите, НИЕ С ВАС, защото нямаме пълни резервни газохранилища.ДЕСЕТКИ ХИЛАДИТЕ КАТО НАС, КОИТО РАЗЧИТАТ НА ПАРНО, ЗА ДА СЕ ОТОПЛЯВАТ ПРЕЗ ЗИМАТА.
Ще страдаме и пострадаме по чужда вина, защото УКРАИНЦИТЕ НЕ МОГАТ ИЛИ НЕ ИСКАТ ДА ПЛАЩАТ ЗА ГАЗТА, КОЯТО НАСТОЯВАТ ДА ПОЛУЧАВАТ, И ПОЧВАТ НАГЛО ДА КРАДАТ ГАЗ ДИРЕКТНО ОТ ТРЪБОПРОВОДИТЕ.
Ако бе построен Южен поток, което бе възможно, както направиха турците и немците като си построиха за нула врем отделни газопроводи. ШАПКИ НА ТОЯГА. Газта по-евтина и сигурна няма да проблем за нас, тръбите минават през БГ, щяхме да спечелим и десетки милиони от транзитни такси.
УКРАИНСКАТА ГАЗОВА КРИЗА НЯМА ДА НИ ВЪЛНУВА, ЩЕ Е ПРОБЛЕМ НА РУСИЯ И УКРАЙНА.
Има един куриоз. Страни като Турция и Германия, които са водили десетки кървави войни с Русия, са днес с отлични отношения с нея. И стоки, и газ, и петрол, и строеж на руски АЦ в Турция, проблеми никакви, Русия е желан и уважаван партньор. А това са двете най-проспериращи страни в района.
А с нас НЕЩО НЕ СЕ ПОЛУЧАВА. ЗАЩО?
цитирай
20. vmir - Хаха - старшинката не може да проумее защо не ни излизат сметките с Русия.
15.06.2014 21:18
И как ще ни излязат, след като всяка руска тръба у нас е винаги в комплект с поне един гювечар като него, залепил се за нея като гербова марка, готов и майка си да продаде, само за да го подритне снизходително руски ботуш? А той за такова подритване е готов да разгони фамилията на когото му кажат. А сега измучи пак като мужикът да те е ритнал по задника, а ти още не можеш да повярваш, че те е удостоил с такова височайше внимание.
цитирай
21. blondinkas4uk09 - Според мен, Вмир,
15.06.2014 21:30
голяма част от хората, които казват, че им е било добре при социализма, всъщност искат да кажат: преди 25 години ми беше по-добре, защото бях по-млад и не трябваше да мисля много, много, други го правеха вместо мен. :)
цитирай
22. blondinkas4uk09 - Г-н Ок,
15.06.2014 21:44
разбира се, че и за нас ще ми е мъчно. :)
цитирай
23. vmir - 21. blondinkas4uk09,
15.06.2014 22:07
Да не забравяме, че мисленето е и въпрос на възможности. Къде-къде по-лесно от мисленето е да твърдиш, че мислиш, защото се надяваш, че няма как да се разбере отстрани колко пусто е пространството в черепната ти кутия. Толкова хора са способни на всичко, за да не мислят за нищо. Подозирам, че имат фобия към него, но още повече ги е страх да си кажат, за да не им се наложи да помислят.
Каква трагична заплаха. :)

цитирай
24. getmans1 - Каква благородна завист, „шапка на тояга“
15.06.2014 23:10
Бившия зам. на Газпром заяви че няма дела за кражба на газ от страна на Украйна.

цитирай
25. tutankhamon661 - !!!!!!!!!!!!!!
15.06.2014 23:30

Както винаги Vmir е неотразим ...!
Разбил е зомбитата.



цитирай
26. staler - ако имаше нормална полит. парти...
16.06.2014 01:23
ако имаше нормална полит.партия/партии/,които да обсъдят от гл.т. на нац.интерес,какъвто и да е проект ,то ние нямаше да сме в тинята,драги.назови поне една партия която би отстояла такъв интерес,независимо от коя посока идва политическия натиск.хаиде след това изброи политиците които имат топките да кажат на г-н маккеин да се разкара.аз лично се сещам само за един сидеров,които обаче никога няма да има възможност да пее в хора.за което си е виновен сам наи вече/неадекватното му поведение/.любовта на бсп към руските проекти е чисто комерсиална/заради келепира на парт.им фирми/ и нищо чудно южен поток да свърши като белене/от пуста лакомия/.колко е полит им кураж го видяхме,както много пъти преди това.за лицето борисов,риформаторити и пр.има ли смисъл да коментираме?тия последните даже няма нужда да ходят на дъълги инструктажи като боику,те са умни и красиви и сами се сещат.посещението на сенаторите и реакцията на премиера и партиите от управл.коалиция би било обида,скандал по некои географски ширини/точно толкова колкотои деиствията им около тоя проект/,не и тука,разбира се.тука единствения спор е кои по първи да цуне пеша на падишаха.
цитирай
27. larryone - И как ще ни излязат, след като всяка ...
16.06.2014 05:34
vmir написа:
И как ще ни излязат, след като всяка руска тръба у нас е винаги в комплект с поне един гювечар като него, залепил се за нея като гербова марка, готов и майка си да продаде, само за да го подритне снизходително руски ботуш? А той за такова подритване е готов да разгони фамилията на когото му кажат. А сега измучи пак като мужикът да те е ритнал по задника, а ти още не можеш да повярваш, че те е удостоил с такова височайше внимание.


Здравейте vmir, по точно написано от това - здраве му кажи!
цитирай
28. larryone - ако имаше нормална полит. парти...
16.06.2014 05:38
staler написа:
ако имаше нормална полит.партия/партии/,които да обсъдят от гл.т. на нац.интерес,какъвто и да е проект ,то ние нямаше да сме в тинята,драги.назови поне една партия която би отстояла такъв интерес,независимо от коя посока идва политическия натиск.хаиде след това изброи политиците които имат топките да кажат на г-н маккеин да се разкара.аз лично се сещам само за един сидеров,които обаче никога няма да има възможност да пее в хора.за което си е виновен сам наи вече/неадекватното му поведение/.любовта на бсп към руските проекти е чисто комерсиална/заради келепира на парт.им фирми/ и нищо чудно южен поток да свърши като белене/от пуста лакомия/.колко е полит им кураж го видяхме,както много пъти преди това.за лицето борисов,риформаторити и пр.има ли смисъл да коментираме?тия последните даже няма нужда да ходят на дъълги инструктажи като боику,те са умни и красиви и сами се сещат.посещението на сенаторите и реакцията на премиера и партиите от управл.коалиция би било обида,скандал по некои географски ширини/точно толкова колкотои деиствията им около тоя проект/,не и тука,разбира се.тука единствения спор е кои по първи да цуне пеша на падишаха.


Вярно е, политици с "топки" у нас няма. Явно този атрибут пречи при провеждането на съвременната българска политика. Затова се предпочитат по "нежни" типове на реакция.
цитирай
29. vencivaleri1951 - Господин вмире...ако глупостта можеше да лети то Вие щяхте да сте астронафт
16.06.2014 07:58
vmir написа:
.


Във всеки спор водещото при вас са вашите емоции и познания. Последните повярвайте ми са оскъдни, а емоциите първосигнални.

За пенсиите: Баба Ви може да е получавала такава ако е била без трудов стаж/домакиня. Има статистика и може да видите в Гугъл. През 80та висшистите започваха с 155лв/миним/ среднистите с 105лв мисля. Данъкът беше прогресивен, а изчисленията за пенсиите регресивни. Тоест. Започваше се със 70 % от най ниската заплата/например ако си имал 100лв пенсията е 70лв/ и се стигаше до 50 % при повисоките заплати/ така например ако си имал 1000лв заплата получаваш 500лв пенсия.

За общото състояние на икономиката:
Също има статистика. Сега имаме около 80млрд бюджет при 700, 800 % инфлация/сумарна/ за тези "щастливи" 25 години капитализъм. Тоест по съпоставими цени имаме около 250млрд лева през 80те/ Напомням, че доларът тогава беше под левче/ Ако се абстрахираме от някои коефициенти то средната работна заплата би се равнявала тогава около 2000 при 600,700днешни. И това лесно може да се провери по сметките за консумативи, цената на квм площ, цената на почивки, транспорт и проче.
Пример за състоянието на иконмиката например е БДЖ
Сега "Товарни превози" е от години фалирало предприятие.
Тогава беше от най-печелившите и една от най дефицитните услуги беше да си осигуриш товарен вагон. И бешетака защото се произвеждаше, изнасяше и жепейците бяха с едни от най-високите заплати и бонуси към тях.
Има и друг нагледен показател за разликата-столовото хранене. Преди години пред контейнерите идваха хора които гледаха животни и взимаха остатъците от храната за животните. Сега в контейнерите се ровят хора и събират храна за семействата си. Толкова по въпроса.

Ако ще отговаряте Вмире прескочете известните неща за мен/ че съм тъп и необразован, че имам селски корени, че имам комунистически тежнения, а също така и изпитвам подобно на повечето ни възрожденци симпатии към Русия, руснаците и културата им.../ и опитайте с фактологически материал
цитирай
30. vmir - 29. vencivaleri1951,
16.06.2014 11:13
vencivaleri1951 написа:

За общото състояние на икономиката:
Също има статистика. Сега имаме около 80млрд бюджет при 700, 800 % инфлация/сумарна/ за тези "щастливи" 25 години капитализъм. Тоест по съпоставими цени имаме около 250млрд лева през 80те/ Напомням, че доларът тогава беше под левче/ Ако се абстрахираме от някои коефициенти то средната работна заплата би се равнявала тогава около 2000 при 600,700днешни. ...


Г-н ВВ1951,

Ако патологичните лъжци зачитаха фактите, Вие щяхте да сте съвременният Прометей.

Интересно ми е само доколко позицията ви на икономист и фактор в родните финанси е споделена и от останалите Ви “колеги” в бранша. Защото ако процедирате с обичайната си “точност” от 1 към 10 и с финансовите потоци на клиентите си, ум не ми стига какви уговорки имате с тях за неотчетените 9/10 (90%) от парите, с които работят.

Не се надявам да признаете факти за инфлацията различни от цитираните в партийната учебна година или в “Комсомольская правда”, но позволете ми да ви информирам, че в нета съществуват общодостъпни и напълно безплатни ИНФЛАЦИОННИ КАЛКУЛАТОРИ. Точността им е мотивирана не само от нуждата да се правят надеждни финансови изчисления и отчети, но и да се възпрепятстват мазните измамници, които нямат нито скрупули, нито угризения за непрекъснатите си измами, от които съществуват, а в държавите със слаби закони нерядко успяват и да прогресират с подкрепата на мамените от самите тях лековерни.

Ето един от най-популярните инфлационни калкулатори в нета:

http://www.westegg.com/inflation/

Калкулаторът ясно показва, че партийните ви 800% инфлация от комунизма насам, в която ни уверявате, фактически са приблизително около 10 пъти по-малко, а Вие или лъжете злостно без да ви мигне оченцето, или нямате представа от промяната на финансовите стойности във времето. Да приписвате на България 250 милиардната икономика на СССР е гнусна лъжа. От 1980 до 1990 българската икономика само веднъж е надвишила 20 милиарда долара и то за сметка на колосалните дългове, които превишиха 100% от БВП и ни доведоха до националния фалит от 1990.

За това, че при комунизма доларът бил струвал по-малко от лев ми е крайно неприятно да коментирам, защото знаем какво се случваше с незаконно притежаваните долари и собствениците им, както и, че не повече от 10% от населението имаше право на такива притежания.

Останалите 90% балъци рискуваха да си купуват доларите незаконно по 3-4 или повече лева, а които искаха да бъдат добросъвестни граждани, уважаващи и спазващи законовите устои на държавата си, духаха супата без извинения от страна на мазните мошеници, които и днес продължавате да им се подигравате ехидно, както и при комунизма. Много пъти съм Ви питал, няма да пропусна и сега да Ви задам редовния си въпрос към Вас: Няма ли да се засрамите от безумните си лъжи?

Нататък вече ще Ви питам и какви финасови отчети съставяте и издавате от името на клиентите си, след като сте толкова далеч от официалните и реалните финансови статистики и данни.

цитирай
31. vencivaleri1951 - Мога да споря да утре за инфлацията и корелационните и коефициенти, но не там е въпросът
16.06.2014 15:12
vmir написа:
[quote=vencivaleri1951]
За общото състояние на икономиката:
Също има статистика. Сега имаме около 80млрд бюджет при 700, 800 % инфлация/сумарна/ за тези "щастливи" 25 години капитализъм. Тоест по съпоставими цени имаме около 250млрд лева през 80те/ Напомням, че доларът тогава беше под левче/ Ако се абстрахираме от някои коефициенти то средната работна заплата би се равнявала тогава около 2000 при 600,700днешни. ...


Г-н ВВ1951,


Всичко зависи от стоките в потребителската кошница. За хората купуващи ценни метали и луксозни стоки тя е една, на тези броейки париците си за наем, хляб и билет за трамвай друга. Жизнено важните за съществуването стоки са с цени наближаващи 1000%:
-транспорт/6ст-1лв/
-дом-200лв-800-1000евр/в големите градове
-мляко 30 ст литър-2 лв
сирене, месо... Рибата и месото надхвърлят 1000%. Енергоносителите доближават.

Пиана и цигулки не се търсят:) Бизнесът с дрехи втора употреба процъвтява...
Над 2млн не са здравно осигурени. С два милиона сме по малко. Около 30% е младежката безработица. Минималната заплата е значително под индекса за съществуване. Това са все официални данни.
Аз никога не съм претендирал да съм някакъв фактор където и да е и не е там въпросът. Ако преди сме живеле семпло то сега сме в непоправима катастрофа

цитирай
32. vmir - 31. vencivaleri1951,
16.06.2014 15:44
Стига словоблудства!

Каква инфлация ще ми изкараш спрямо цена от една надница за половин или едночасов междуградски телефонен разговор? Или спрямо дънки, които струваха половин заплата на средностатистически простосмъртен, а палто - цяла заплата? И не защото "гадните капиталисти" ги продаваха скъпо, а защото "загрижените за трудовия народ" другари бяха измислили как да одират по няколко кожи на хората уж от името на капиталистите, докато не им заемете местата. Дрехите и обувките местно производство да не би да бяха кой знае колко по-евтини от капиталистическите? С храните ли ще ми докажеш 800% инфлация, яйцето при комунизма беше 13 ст, сега е 16 - 20.

Имайте поне малко съвест и спрете да подстрекавате хората, които нямат достойнството да се оправят сами и са готови да се продадат на първия измамник, готов да ги включи в далаверите си.
цитирай
33. ok3223 - СТИГА БЕ ВМИРИСАН ТЪПАКО
16.06.2014 16:49
С твоите обиди и елементарни разсъждения на тема икономика.
Та Венци стреля с топ и 100 килограмови снаряди пълни с топ икономически аргументи, по проскубан и жалък врабец с изкукал разум и жалък интелект, с 0-ви знания.
ТОВА Е ЕЛЕМЕНТАРЕН ОКСИМОРОН и обида за здравият разум.
цитирай
34. vmir - 33. ok3223,
16.06.2014 17:06
Като е такъв капацитет, защо не го оставиш да му видим изчисленията на 800% инфлация, ами се фъргаш като дзвиска на страга, а? Я измучи пак, а през това време ще ти се радвам на простотията и временно няма да показвам глупостите и лъжите на ВВ1951.
цитирай
35. getmans1 - Е-е, vmir-е ти пък сега,
16.06.2014 21:16
за еднТА НУЛА ли си бе?

Тия двамцата, ако каже Партията одма ще измислят барикада от две нули / 0 0 / и от там ще ти извадят доводи да те замерат!
цитирай
36. vmir - 35. getmans1,
16.06.2014 22:49
На тия двамата и на съратниците им цялата прословута “борба” e все работа с нули. Сякаш освен да местят нули насам натам, тези друго не умеят. Безброй пъти съм се натъквал в живота на неописуемо невежество и некадърност и винаги се е оказвало, че хората, които не могат пирон в тиква да забият, задължително са се писали “строители” на “светлото бъдеще”, с претенции за властелини над останалите, а в действителност са властелини единствено над нулите. Даже барикадите им не са техни, а на лумпените и тъпаците, които им се вържат на безкрайните лъжи и измами.

Същите тези измамници по времето приватизацията добаваха нули където им отърваше, за да побъркват хората от ужас и ехидно се подсмихваха, че мнозина се споминаха с пяна и проклятия на уста благодарение на техните измами и предумишлено влудяване на хората.

Виждаш го горе как изкарва икономиката на България при комунизма 250 милиарда, докато като тя беше с една нула по-малка, изчислил бил инфлацията, че била 800% (щото можел до утре да говорел по въпроса), само дето случайно бил забравил, че покупателната сила на парите е най-добрата мярка за инфлацията, и паднала не с 800%, а с една нула по-малко. Навремето СССР като икономика беше с една нула под икономиката на САЩ, а те се задавяха от славословия да й приписват мощ, сякаш е с една нула над нея. Не, че днес се е променило положението де, ама как без лъжи и измами ще си намерят клиенти и изпълнители на мръсните поръчки без лъжи?

И като си помислиш колко народ е затрит от тези единствено, защото знае истината, а изродът OK2332 и днес продължава да подстрекава открито към убийства и безумия по единствената причина, че няма грам мозък в тиквата си и поради тоталната си некадърност се държи като удавник за сламка в мазни мошеници като ВВ1951...
цитирай
37. vencivaleri1951 - Обещавам ти когато имам време
17.06.2014 00:03
vmir написа:
На тия двамата и на съратниците им цялата прословута “борба” e все работа с нули. Сякаш освен да местят нули насам натам, тези друго не умеят. Безброй пъти съм се натъквал в живота на неописуемо невежество и некадърност и винаги се е оказвало, че хората, които не могат пирон в тиква да забият, задължително са се писали “строители” на “светлото бъдеще”, с претенции за властелини над останалите, а в действителност са властелини единствено над нулите. Даже барикадите им не са техни, а на лумпените и тъпаците, които им се вържат на безкрайните лъжи и измами.

Същите тези измамници по времето приватизацията добаваха нули където им отърваше, за да побъркват хората от ужас и ехидно се подсмихваха, че мнозина се споминаха с пяна и проклятия на уста благодарение на техните измами и предумишлено влудяване на хората.

Виждаш го горе как изкарва икономиката на България при комунизма 250 милиарда, докато като тя беше с една нула по-малка, изчислил бил инфлацията, че била 800% (щото можел до утре да говорел по въпроса), само дето случайно бил забравил, че покупателната сила на парите е най-добрата мярка за инфлацията, и паднала не с 800%, а с една нула по-малко. Навремето СССР като икономика беше с една нула под икономиката на САЩ, а те се задавяха от с


Да ти сканирам утвърдени цени на дребно /имах някъде ценник на комитета по цените от 85та. Ще вземем и потребителска кошница на някой от синдикатите и ще смятаме каква е покупателната способност на левчето сега и тогава./ това е близко до инфлацията/

И още нещо като заговори за пенсии.

Я ми обясни /ако можеш разбира се/ защо докато имаше възможност всеки пенсиониращ се избираше трите години за пенсия преди 89та , а не след това? Хората ми са подготвяли стотици комплекти документи за пенсия и не повече от 5% избраха години след 89та.
цитирай
38. staler - не знам за нулите на венцивалери, но ...
17.06.2014 00:27
не знам за нулите на венцивалери ,но безочливата тъпотия на по горния герберскосин отечественофронтовец е изключително дразнеща с своята безпросветна арогантност.какво ренде требва да си за да не видиш че съвременна декапитализирана българия не само не може да достигне икономич.потенциал на абсурдната командно администрирана социкономика но трудно се съизмерва с страни от третия свят.
цитирай
39. vmir - 38. staler,
17.06.2014 01:37
staler написа:
не знам за нулите на венцивалери ,но безочливата тъпотия на по горния герберскосин отечественофронтовец е изключително дразнеща с своята безпросветна арогантност.какво ренде требва да си за да не видиш че съвременна декапитализирана българия не само не може да достигне икономич.потенциал на абсурдната командно администрирана социкономика но трудно се съизмерва с страни от третия свят.


Ти си типичният опростачен продукт на измамното упорство на устроените кагебистки ликвидатори на България като ВВ1951. Ще ми смятал пенсията на баба ми заради изроди и катили като ОК2332 и гювечари като теб. Сякаш аз не съм отрастнал покрай тази жена и не знам, че пенсията й до 1981 беше 24 лева, и до смъртта й остана 35.

Безочливия лъжец ВВ1951, който безсрамно лъже, че ползва статистики и официални данни, за да подстрекава простаците като теб, готови да затриват хора само, защото виждат измамите му. Отворете официалните данни в нета, пък тогава налитайте да трепите хора, продажници подли!
цитирай
40. vmir - 37. vencivaleri1951,
17.06.2014 02:31
vencivaleri1951 написа:


Да ти сканирам утвърдени цени на дребно /имах някъде ценник на комитета по цените от 85та. Ще вземем и потребителска кошница на някой от синдикатите и ще смятаме каква е покупателната способност на левчето сега и тогава./ това е близко до инфлацията/



Ценникът ще е интересен, но проблемът е, че ти само на думи стъпваш на официални документи, защото за толкова години аз не съм видял и един път поне приблизително вярна цифричка от теб. На теб никога не ти е трябвала истината, а единствено подстрекаване на лумпени, готови да затрият човек за паница леща. На кого правиш услуга, като подсрекаваш тези нещастни неграмотници като OK2332 и staler, или и на самия теб ти спускат цифрите, с които да лъжеш хората? Защо нито един път не си приел официалните данни, които съм ти показвал, а безсрамно лъжеш, че твоите били официални? И за слепия е ясно, че КГБ крепи властта си в Русия на оклеветяването на Запада, но тук сме България, която е част от Запада и пътя ни към просперитета няма как да минава през измамите и подстрекателствата на идиотите.
цитирай
41. staler - първо, кюпек демократическии, ...
17.06.2014 02:53
първо,кюпек демократическии,хвърлянето на разни цифри ,откъснати от реалните измерители на благосъстоянието/стандарта,приблизително казано/не е моето хоби.упражняваи се с други в тоя спорт.второ ,пенсии от тоя порядък взимаха /за хора работили цял живот говоря/само и единственно земеделците,които ,без да отварям каквито и да било официални данни в нета,знам,че ни хранеха и нас,гражданьете./наи сигурния източник на здравословна и питателна храна беше багажника на москвича,дермо./.трето-това те постигаха с къртовски труд,но все пак ,дори оная шибана система го позволяваше.четвърто--след демократизаторската нихилация,тези същите трудови хора си заебаха двуетажни къщи,ниви,лозя и пр за да ръбат по чужбините,зомби.пето--тезата че материалната основа на соц икономиката тотално не е ставала за нищо в пазарни условия ,обслужваше и обслужва същата тая шаика от партиини боляри,мутромилиционери,придворни икономисти,финансисти,ченгета и пр.които направиха некакви кинти,но батисаха държавата,господине. и пето--аз гювеч виждам само когато жена ми ,ми го сготви,помияр,дори и сега като ти отговарям на безумията съм на работното си място.
цитирай
42. vmir - 41. staler,
17.06.2014 03:10
След като не разпознаваш смисъла и не можеш да намериш официалните данни, къде си пъхаш гагата, бе тъпак? Тая работа не става с псувни и повтаряне лъжите на кагебейците, нещастен продажник. Гювечар си и още как, щом не ти пука кой лъже и кой мами, смотан помияр и негодник.
цитирай
43. vmir - Всеки тъпак, за който брадатите лъжи на ВВ1951 са истината, пътят и живота,
17.06.2014 07:59
може да сметне колко са верни твърденията му за 800% инфлация от комунизма насам. Съвсем малко мозък е необходим, за да се види, че 800% инфлация означават средно покачване на цените от 9 пъти. Например телешкия салам от 3.60лв, днес трябваше да струва средно ооколо 32.60, олиото от 1.20 лв трябваше да е 10.80, яйцата от 0.13лв – 1.17, 100 грама шоколад от 3.00 лева – 27.00лева, рибна консерва от 0.87 лв да е днес 7.83лв бройката, скромни обувки от 25 лв на 225 лева днес, палто от 60 лева на 540 лева днес, телевизор от 1040 лв днес да беше 9360 лева, един час телефонен междуградски разговор от 4.20 лв днес да струваше 37.80 лева, една “Лада” от 7200лева, да струваше днес 64800 лева и т.н.

Ето това са нормалните средни цени, прокламирани от ВВ1951, за оспорването на които бандитите и малоумните простаци като OK2332 и staler са готови да разстрелват и трепят, както бащите им са го правили, а престъпните им отрочета са готови да повторят примера им, за да не смее да им пречи никой на кражбите.

И още нещо – през 1991 след управлението на БСП, икономиката ни спадна под 11 милиарда долара, през 1994 след Беровото управление вече бяхме под 10 милиарда, 1996 след Виденовото сме под 9 милиарда, а днес сме с 53 милиардна икономика. И това няма нищо общо с лъжите на алчните кагебисти, които още не могат да преглътнат, че не могат да продължават хем да крадат безгрижно, хем крадените да им ръкопляскат и да скандират “вечна дружба”, за да си заслужат откраднатата от някой кадърен службица.
цитирай
44. getmans1 - В никакъв случай не искам да се връщам назад във времето,
17.06.2014 09:14
и най-вече когато лягахме и ставахме с „Голямата и Малката кошници“, само си спомнете Иван Нейков с каква гнус ги изхвърли от ежедневието ни, макар че те са си един нормален статистически инструмент.
Статистически инструмент тотално компроментиран точно от Партията на Червените Дерибеи.
цитирай
45. vmir - 44. getmans1,
17.06.2014 10:04
Кошничките могат да бъдат много полезно нещо, но не и в ръцете на патологични лъжци, които само търсят за какво да се хванат, за да задръстят възможните решения с празнословия. Помним подобни абсурдни кошнички, но за разлика от балъците, валутните курсове няма как да бъдат излъгани, защото те отчитат търговията с всичко. Затова другарите ги заобичват само когато им потрябват за далаверки, а през останалото време се правят, че няма такива показатели за инфлацията.
цитирай
46. staler - сега беззъба рожбо на дезинформ...
17.06.2014 12:56
сега беззъба рожбо на дезинформацията последно ти отделям от скъпоценното си време--тоя телевизор от 1040лв???? /социалистически/ си го пусни и гледаи салами от 3, 20 сделани от месо,щот такива вече не се срещат.нема да те питам за цени на жилища,бензин,почивка на море пълен пансион 4членно семеиство,здравни услуги,образование и пр.щото свободни съчинения от обожатели на милиционери не ми се слушат.нормално е да си много,много тъп,щом кумир ти е тъпана боику.не само че няма да те убивам,ами дори ми е жал за тебе.за доказателство ет ти една сламка--хвърлянето на цени на потребит.стоки не е никакъв показател за нищо.нещо повече--прехвалената соц индустрия в голямата си част ползваше народни цени на основни суровини и материали от братския сссръ,каквито ги немаше нииде другаде по света.от друга страна бяхме развили високотехнологични производства и технологии като леене с противоналягане на балевски,цяла гама от специална продукция на впк,цпу машини,дори турбини,теле,представяш ли си?сега един вибратор не можем да сковем.строехме още кораби,уникалната павец чеира и пр.тъи че имаше и убаво имаше и уиня.ма твоито любимо бкп вместо да изгони партиините секретари от заводите ,изгони специалистите барабар с трудещите се,за да може индьеиските предводители на команчите като винету,гаргамел,герговци,златевци,черепи,овчи глави,резани дръндарски сигани и пр да направят кинти.и да направят партиики за които телета като тебе да гласуват.
цитирай
47. vmir - 46. staler,
17.06.2014 13:40
От тъп червен галфон като теб няма как да се чуе друго, освен повтаряне глупостите на ВВ1951, подадени директно от кгб-то. Най сте ми забавни когато започнете да се правите на антикомунисти и противници на БКП, БСП, Путин и сие. От нагли червени галфони по-големи антикомунисти на думи няма, до следващото ви гювендийско отмятане, де. Цунете се отзад, вместо да демонстрирате публично колко неудържимо си обичате гювендийските мурафети.
цитирай
48. vmir - Такива екземпляри светът не беше виждал доскоро.
17.06.2014 16:59
"Антикомунисти", които май си вярват, че комунистическата икономика била 10 пъти по-силна и богата, ама дезинформацията била излъгала, че била слаба и погрешка сме се разминали с цъфтящото благоденствие.

И това никак не били болшевики, не били катили и убийци на разположение на агресивни бандити и безскрупулни политически спекуланти, а единствените знаещи истината!!! Ей, нещастници, не слушайте агента на КГБ ВВ1951 и сие, не зачерняйте бъдещето на децата и внуците си заради собственото си продажничество и мерзост, поне отворете официалните данни, в които ВВ1951 се кълне, но никога не показва, има ги достъпни в нета!!!
цитирай
49. injir - Въпросът е кой ще лапне комисион...
18.06.2014 03:38
Въпросът е кой ще лапне комисионните. Сигурно няма да е сегашното, а следващото, а?
цитирай
50. aboychev - НАРИЧАХА ГО РАЗВИТИЯТ СОЦИАЛИЗЪМ
21.06.2014 19:06
ЗАЩОТО ИМ БЕШЕ ПРЕДВАРИТЕЛНО ЯСНО, ЧЕ
НИКОЙ НЯМА ДА МУ Е НАВИТ НА СОЦИАЛИЗМА ИМ.
ФАТМАЦИТЕ НЕ СЕ БРОЯТ.
ТЕ ЗНАЕХА САМО ДА КРАДЪТ ОТ ГСМ-а И ЗИП-а
ЗА ТОВА ГИ БОЛИ.
цитирай
51. zaw12929 - Поздравление за изчерпателния анализ
12.07.2014 18:46
ДЕМОКРАТИЧНО Е ДА ПРИЕМАШ ДРУГОМИСЛЕЩИЯ...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: larryone
Категория: Политика
Прочетен: 405115
Постинги: 176
Коментари: 727
Гласове: 630
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930