Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.04.2014 07:09 - Виж, агънцата как си траят
Автор: larryone Категория: Политика   
Прочетен: 1148 Коментари: 1 Гласове:
1

Последна промяна: 14.11.2014 05:42

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg


    Навремето, в Българската Национална Телевизия имаше едно нещо, наречено правителствен екип. В състава му, обикновенно влизаха режисьор, редактор, оператор и помощник оператор, тонрежисьор, тоноператор и осветител. Тези хора бяха около 40-50 годишни, женени, имащи и деца, много добри професионалисти и разбира се, всичките от Държавна Сигурност. С тях пътуваше и някой популярен журналист също членуващ в ДС - примерно Иван Гарелов. Екипът беше оборудван с най-добрите за времето си техника и консумативи, а задачата му беше да ходи по света  плътно след другаря Тодор Живков и да снима. Всичко. Къде ходи, какво прави, какво говори, какво яде и пие и ако Първият го напъне нуждата да говори, да запише старателно казаното от него. Обикновено се връщаха с 20-30 часа суров материал, който след монтаж се свеждаше до едночасов досаден документално-пропаганден филм. Известният журналист, от своя страна включваше във филма и кратко банално интервю, с предварително написани и одобрени въпроси. Никаква импровизация и никакви странични въпроси. И всички бяха доволни. Вярно, получаваше се пълна демагогия, но тоталитарна система - какво да правиш!


    Това беше преди трийсетина години. Отогава мина много време, смениха се поколения в телевизията и в журналистиката, но безгръбначността си остана основно качество, необходимо за просперитет в уж демократична България.

    Гледам вчера пресконференцията на ДПС, по повод номинирането на Делян Пеевски за евродепутат. На екрана Лютви Местан говори глупости, широко използвайки условно наклонение (кондиционал) от типа на:" ами ако Европа хареса Делян Пеевски и разбере, че той е сатанизиран у нас?". Срещу него седнали чинно, тракат по клавиатурите скъпоплатени, "независими" топ журналисти от медиите, дето мама Ирен ги продаде преди два дена.. Зяпнали го в устата, кимат одобрително с глава и никой не смее да попита нищо. Егати резила! Как не се намери един, дето да сръфа Местан, че плоскостта на условното наклонение е много хлъзгава и да попита, а какво би станало, ако Европа не хареса Пеевски?! Къде ти такива храбреци в днешно време.
    А средната възраст на журналистите, беше някъде около 25-30 години - сиреч това са хора, родени след 10 ноември и не живели при тоталитарно управление. Защо така ги тресе шубето, просто не проумявам.


   Ако трябва да се обобщи, през последните няколко години у нас се разви нов национален спорт: реване по телевизията. Отива примерно екип в някоя мина, където собственика и не е плащал заплати от една година и се опитва да вземе интервю от работещите там. Гледаш, мъже по два метра и сто кила мускули, как се крият и ги е страх да говорят. Ако водещата, все пак успее да докопа някой, разговора протича горе-долу така:

     Водеща: - Вие, предполагам работите тук?
     Меньор - Да.
     Водеща - И не сте получавали заплата от една година?
     Миньор - Да.
     Водеща: - И как се живее една година без пари?

    На това място, двуметровият, стокилограмов миньор, обикновено започва да реве с глас и давейки се в сълзи и сополи да обяснява, как едва свързва двата края, децата му гладуват, а на всичкото отгоре има и кредит.
   Не му и минава през акъла, какво би станало, ако се съберат пет-шест такива като него, хванат собственика някъде по на скрито място и му ударят един бой. Ако въпросният господин не разбере "намека" и почне да се движи с охрана, да се съберят десетина от работещите без пари, и да повторят процедурата, този път включвайки и охраната. Гарантирано, плащанията повече няма да се бавят.
    Но, на никой не му стиска. Българинът неоснователно се има за голям "собственик" и много го е страх да не пострада. Може да притежава двеста метра свлачище, на което зорлем е построил барака  десет квадрата и клозет на двора, но му се струва, че има много за губене и си наляга парцалите мълчаливо.

    Виж, вечер, след третата ракия, започва да псува здраво и да се заканва, ама това е докато си сипе и изпие четвъртата. След това заспива мълчаливо, а на другия ден отива отново да работи без пари. И да реве по телевизията.

   



Гласувай:
2



1. ok3223 - Робска психика ... станала национално бедствие
18.04.2014 10:15
Самозапалва се от мизерия и притеснение работник или служител, уволнен незаконно. Говори пред колеги, че собственика е мошеник и нарочно не им плаща навреме заплатите, защото в банка милионите му носят голяма месечна лихва.
Някой подмазвач-колега го топи пред собствиника, и той измисля причина и го съкращава от работа.
Нашият човек депресиран, изпада в безизходица,жена, деца, семейство, взима шишето с бензин, излиза на мегдана, облива се и се ...самозапалва в знак на протест и от отчаяние ....
И ИМАМЕ ПОРЕДНИЯТ САМОЗАПАЛИЛ СЕ БЪЛГАРИН, ЕДИН ОТ 6-ТЕ, ЗАГИНАЛИ ПРИ ДОБРОТО(СПОРЕД БОКО ТИКВАТА) негово УПРАВЛЕНИЕ НА БЪЛГАРИЯ ПРЕДИ ГОДИНА И ПОЛОВИНА.
Вместо, както казваш и ти, пострадалите от неплащането, а често те са стотици, да видят сметката на чорбаджията в буквалния и преносния смисъл на думата.
ТЕ СЕ САМОЗАПАЛВАТ И ИЗГАРЯТ, УМИРАТ МЪЧЕНИЧЕСКИ.
Земята на Ботев и Левски, отново е робска страна ...
цитирай
2. zaw12929 - ИМА НЕЩО ГНИЛО В НАПИСАНОТО ОТ АВТОРА, БЪЛГАРСКА ПСИХИКА...
23.04.2014 06:58
разбере, че той е сатанизиран у нас- а вие не повтаряте ли, като папагал някакво незнайно обвинение иявно, не ви се е случвало да ви обвинят несправедливо- не е имало за какво да ви завиждат...

МОЖЕТЕ ЛИ ДА ГО УБИЕТЕ С КАМЪНИ И ДА ВИ ОЛЕКНЕ, А В КАКВО Е ВИНОВЕН...ЗАЩО НЕ ГО ОСЪДЯТ- БИЛ Е ОБВИНЕН ОТ...,

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: larryone
Категория: Политика
Прочетен: 403732
Постинги: 176
Коментари: 727
Гласове: 630
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031