Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.02.2014 06:00 - Демокрация ли - питайте българите
Автор: larryone Категория: Политика   
Прочетен: 1555 Коментари: 3 Гласове:
6

Последна промяна: 28.02.2014 06:02

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg


    През последните дни,  депутатите елиминираха успешно над две хиляди години  демокрация и окончателно обезсмислиха ходенето на избори. Оказа се, че в България освен дето не е нужно да се явяваш на избори,  дори не ти трябва и един спечелен глас, за да зависи българският парламент от теб. Това постигна партията на Бареков купувайки трима не особено принципни нашенски депутати.
     Това не е чак толкова тревожно. Не за първи път българските депутати сменят партийната си принадлежност, водени от критерия - който даде повече. От тях вече никой, дори и най-големият наивник не очаква нещо принципно и положително. Както се казва- такива сме си ги избрали.
    Тревожно е обаче друго. Нито един от шефовете на най-големите парламентарни групи не се възмути от ставащото и не схвана, че това вече дори не е и имитация на демокрация. Борисов проникновено заяви, че явно у нас управлява този, който има пари (като че ли досега не го знаеше), а Станишев не намери нищо обезпокоително в ставащото. И двамата успешно демонстрираха абсолютна липса на връзка с реалността и пълна амнезия по въпроса що е това демокрация.
    Станишев обаче, има защо да се безпокои. До този момент, депутати от БСП не бяха напускали партията си за да се присъединят към друга формация. Явно и социалистите вече не са толкова "железни", колкото им се иска.
    Започвам обаче да се притеснявам, че е въпрос на време някой в парламента да му хрумне да внесе предложение за обявяване на българските депутати за "пожизнени" сенатори, а коалиционно избраният министър председател - за император, диктатор и слънце за нацията. И ще мине. Ако се аргументират с повече спестени пари от избори, ако обявят увеличение на пенсиите и минималната работна заплата с двайсетина лева, ако обещаят повече помощи за социално слабите, предложението ще вземе да мине.
    Защото нивото на българският избирател е такова, че хич не му пука за демокрация, морал и други имагинерни ценности - те не се ядат. С тях не можеш да си платиш сметката за чисто новия смартфон купен естествено на кредит, нито да се оправиш с енергото, ВИК и прочее монополисти.
   До къде само я докарахме.




Гласувай:
6



Следващ постинг
Предишен постинг

1. getmans1 - Пресконференцията която гледах, ...
28.02.2014 08:23
Пресконференцията която гледах, показа един усмихнат, щастлив и доволен Станишев. Такъв не бях го виждал, за да се радва така или само страданието Борисово е причина или е в дъното на заверата.
Както и да е, щом от всички страни изглежда мръсно, значи си е мръсно.
цитирай
2. vmir - Май в скоро време депутати с персонални котировкии ще се появат и на фондовата борса.
28.02.2014 09:53
И ще ни заубеждават, че и това е част от демокрацията.
цитирай
3. kmetova - Боже, имай милост!
28.02.2014 12:45
Хубава демокрация, ама българска. Всеки глупак от която и да е селска палнка може да се пръкне и да поиска да властва. По-важното е че го постига. Няма значение, учил ли е, почтен ли е, справедлив ли е...и други подобни глупости. Важното е да може да лъже, да демагогства, да се пъчи по медиите, да краде....., а на нас пък ни харесва - колкото повече лъже, толкова повече го харесваме. Тия дни и седмици акушираме новото отроче. Няма да го споменавам, ще се самоцензурирам. Ама какви красиви ги реди - без никаква цензура и каква откачалка ни готви за министър, който ще ни пази?! Боже, имай милост, моля те Боже!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: larryone
Категория: Политика
Прочетен: 405299
Постинги: 176
Коментари: 727
Гласове: 630
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930