Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.10.2015 06:13 - Напълно излишна жертва
Автор: larryone Категория: Политика   
Прочетен: 784 Коментари: 1 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg


     - Какво ще се получи, ако кръстосаш Рамбо с Чък Норис?
    - Български граничен полицай!

   Прав ли е полицаят, застрелял имигрант? Абсолютно ненужен въпрос, задаван от хора, виждали граница само от купето на автомобила си. Има достатъчно правила и разпоредби за носене на граничната служба и ако се  спазваха, жертви нямаше да има. Едно-две въпросчета:

    1. Защо тримата полицаи, тръгват сами да задържат повече от петдесет нарушители?
 
    2. Защо, след като са установили, че нарушителите са повече от десет, не са се обадили за подкрепление?
 
    3. Как може опитен полицай (какъвто се твърди, че е стрелялият), да даде предупредителен изстрел толкова нескопосано, че да улучи моста над реката и да убие човек?

   4. Тия хора, на стрелби не ходят ли? Физическа и психологическа подготовка, провеждат ли? И т.н.

    Че полицаите, нямат рефлекса да спазват законите, е ясно от доста време, но взе да става и опасно. Каквото и да си говорим, голата истина е тази: въоръжен полицай, застрелва човек без оръжие т.е. нарушава принципа за адекватност при прилагане на сила. Днес е афганистанец, утре може да е някой от нас - на страха, очите са големи.

   МВР, от години провежда куражлийски акции в стил Чък Норис. Това се видя най-добре в Лясковец, където обикновен пенсионер, успя да убие опитен командос и да натръшка специалните части на страната. Естествено, поуки не бяха взети и се стигна да сегашния инцидент.

   Доколкото съм наясно с нещата, нищо няма да бъде променено и занапред. Единствено въпросът с оставките, вълнува МВР-шефовете. Когато им се размине (защото, точно това ще стане), всичко ще продължи по старому. До следващия път и следващия нелеп инцидент.

   Добре би било, от силовото ведомство да схванат, че да залавяш нарушители на държавната граница, не е като да биеш протестиращи. Трябва тренировка.


  П.П. Да сме наясно - не виня полицая. Действал е според подготовката си и дадените му нареждания. Друг е въпроса, че обучението му е недостатъчно и неправилно. Както казва Дик Марчинко: - "ако не тренираш постоянно и непрекъснато, си  обикновен цивилен задник облечен в униформа".






Гласувай:
3



1. kvg55 - Има правота в думите ви, но и имиг...
18.10.2015 01:31
Има правота в думите ви, но и имигрантите
май не са се държали като бежанци.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: larryone
Категория: Политика
Прочетен: 405194
Постинги: 176
Коментари: 727
Гласове: 630
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930