Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.09.2015 06:57 - Културен шок - показаха си рогата
Автор: larryone Категория: Политика   
Прочетен: 1339 Коментари: 3 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

     Морад Алмуради, който пише от Холандия,  започна петиция с искане Градският съвет на Мюнхен да отмени традиционния Октоберфест защото бил "анти ислямски". Оригинално заглавие:

           Ban the Intolerant and Anti-Islamic event of Oktoberfest
     Искам да ви информирам, че Октоберфест е анти ислямско събитие. Опитваме се да не обръщаме внимание, но има твърде много анти ислямски неща, които се случват там като консумация на алкохол и други подобни.
    Искаме спешна забрана на Октоберфест! Ние също така вярваме, че Октоберфест може да обиди мюсюлманите, които идват от Сирия, Ирак и Афганистан. Отказването от Октоберфест, ще помогне на бежанците да не забравят своята мюсюлманска история", пише  в петицията на Морад Алмуради.


     Така, а преди десетина дни, във Вупертал тръгнаха шериатски милиции, чиято цел е да обикалят кръчметата и да агитират посетителите да спрат алкохола, а жените да се обличат и закопчават до шията.
     Подобни опити имаше преди време и в Ийст Енд, но богатият колониален опит на Обединеното Кралство ги пресече веднага и на имигрантите беше обяснено категорично, кой на Острова има право да въвежда ред.

     Културен шок а?! Или по скоро, липса на култура у желаещите да станат европейци. Явно английската поговорка - " В Рим постъпвай като римляните." (When in Rome, do as the Romans do),  няма популярност сред имигрантите.

    Аз също предпочитам да седна под климатика в лоби бара на Homa Хотел в Техеран,  да протегна крака и  да си поръчам един-два джин тоника, които да изпия с кеф. Но не го правя. Знам, че Иран забранява употребата на алкохол и въпреки, че ми е неприятно, се задоволявам само със студена вода и кафе. По същата причина не потупвам жените им по рамото и не им казвам, че изглеждат страхотно - така просто не се прави. Вместо да променям обществото им по мой вкус, аз се съобразявам с местните обичаи и закони.

    Но имигрантите не правят така. Уж са толкова образовани - набива се на очи, как от десетина "случайно" интервюирани, всички се оказват вишисти, а пък реагират като диваци.  Забавят ли ги някъде, веднага слагат кърпите на лицата и грабват камъните.

    Големите неприятности за Европа, тепърва предстоят. Като се изтърсят още един милион "вишисти", от хубостта и уредеността на Стария Континент, нищо няма да остане....
 

    П.П. Ангела Меркел е чудесен политик и сбърка само веднъж, но за сметка на това фатално - когато покани бежанците да идват в Германия. Жалко. 

 





Гласувай:
5



Следващ постинг
Предишен постинг

1. 1997 - Водевилната представа за мюсюлманите ще се преобърне
19.09.2015 07:35
Във времената когато смачкана България едва узрява за Паисиевата история, Европа има представа за исляма от "Отвличане от сарая" на Моцарт.
Ха да видим сега кое е "Ислямско присъствие" в Мюнхен и кой кого трябва да учи на толерантност и исторически ценности.
цитирай
2. kbalenciaga - .
19.09.2015 11:41

" Ангела Меркел е чудесен политик и сбърка само веднъж, но за сметка на това фатално - когато покани бежанците да идват в Германия. Жалко."
Чудесен политик?!
Или марионетка на Олигархията, която работи срещу интересите, както на своите съграждани, така и срещу интересите и на българи, сирийци, руснаци...
Заедно с Путин, заедно с Обама, ЗАЕДНО с лидерите на ИД?!

"Разделяй и владей"!
цитирай
3. podvodni - Ха-ха-ха, когато "цивили...
19.09.2015 15:55
Ха-ха-ха, когато "цивилизована Европа" няма какво да предложи като ценост на емигрантите, съвсем в реда на нещата е мигжрантите да налагат своите ценостти.
Отдавна казвам, че Кончита Вурст, Елтън Джон и неговият съпруг(а) не са ценост, а пълна олигофрения.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: larryone
Категория: Политика
Прочетен: 405760
Постинги: 176
Коментари: 727
Гласове: 630
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930