Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.05.2015 06:24 - В Израел, това е невъзможно
Автор: larryone Категория: Политика   
Прочетен: 2415 Коментари: 4 Гласове:
9


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg


     -  В Светите Земи, това няма как да стане - казва приятелят ми от детинство, съученик и състудент Бени Клайн. - У нас, напълно важи принципа - "От Израел, не се изнася. В Израел само се внася". Знаят го всички - политици, крадци, предприемачи и щат не щат се съобразяват с него.

        Бени, е пристигнал в България, след близо давайсет годишно отсъствие. През това време, заедно със семейството си се е  установил в Израел, работил е като лекар, направил е много за Спешната Помощ в страната, и вече е дори някакъв здравен шеф. Няколко години от "израелската" му биография са неясни и аз го подкачам, че е минал през МОСАД, но по този въпрос Бени си трае и само се подсмихва. В момента, седим на терасата на къщата му в Бояна, говорим си за фалита на КТБ и вкарваме свеж въздух в едно шише Glenlivet, от което според Бени не боли глава. Наслаждавам се на момента - все пак, не се случва често, евреин да те почерпи с питие за 85 долара.
     Приятелят ми е двойствена личност. Освен любител на скъпи напитки, той е пристрастен към "populares cigarros" - едни кубински фъшкии (май ги правят и  в Мексико), дето ги пушат само хамалите и просяците в Хавана.

     Глътвам малко от еликсира и го поглеждам:

     - Нали няма да седнеш да ме убеждаваш, че в Израел не се краде? Защото знам, колко обичате парите.
     - Краде се разбира се - казва Бени - къде си видял евреин, да пропусне възможност за печалба. Но откраднатото си остава в Израел и не се изнася от страната.
    - Защото сте големи патриоти, така ли?
    - Ето, как са стоят нещата: - В Израел, както и в България се краде много. И там, най-крадливи са политици, предприемачи  и  свързани с властта хора. Процесите за злоупотреби, също продължават дълго, но обикновено приключват с присъда, след което крадецът заминава на юг в панделата в Негев. Там изкарва една-две незабравими години, в компанията на ислямисти, терористи и прочее камилари, свиква да живее на 40 градуса без климатик и на -10 без дрехи. Обикновено това се оказва достатъчно и го освобождават. Но е невъзможно, повтарям, напълно невъзможно, някой да ограби една банка или цялата банкова система, да изкара откраднатото в чужбина и да заживее спокойно във Флорида, ЮАР или на брега на Женевското езеро.  Тогава се намесва МОСАД и това го знае всеки.
    - И това ли е тяхна работа?

    - Всичко е тяхна работа. Помниш ли Робърт Максуел? - пита Бени и без да дочака отговор продължава: - Всеки "играч" на едро е наясно какво го чака, ако се опита и изнесе откраднати пари от Израел и затова не го прави. Ако все пак сбърка, няма място на света, където да живее  безопасно. И забележи - никой и няма да се занимава с екстрадиции.
    - А какво?
    - Какво ли - замисля се Бени - каквато и охрана да има, колкото и ключалки, аларми, камери, магнитни датчици и сензори за движение да е инсталирал, някоя нощ ще се събуди и ще установи, че на леглото му е приседнал катсата* Мордехай. Оня, дето подчинените му от "Кидон"**, наричат с любов "катса Мърдър". Той, катсата, ще го погали по главичката и с благ глас ще го помоли да върне заграбеното. И повярвай ми, това действа почти сто процентово. Ако ли не - Бени свива рамене - ще пострада и той, и семейството му, а Израел ще намери начин да си върне  окраднатото.

    Глътвам още малко от еликсира.

    - Ама сте зли...
    - Точните думи са държавен интерес. Благодарение на него, никой не е откраднал и един шекел от Израел. Я си помисли, ако Българските служби действаха така, щеше ли да фалира банковата система през 1997 година? И да се случи отново и днес и пак да няма виновни?  В Израел, това не може да се случи!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


*катса - оперативен офицер от МОСАД

** Кидон - хм, официално се водят антитерористична част, съставена от три групи. Неофициално са убийците на МОСАД

   
   

     
      


Тагове:   Мосад,   Израел,   КТБ,   кидон,


Гласувай:
10


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. apostapostoloff - То затова у нас
31.05.2015 06:32
има хиляди вицове за ченгета, милиционери и пр.
цитирай
2. alchemist - За разлика от България, в Израел ...
31.05.2015 07:06
За разлика от България, в Израел сякаш има реална демокрация.
цитирай
3. bgman13 - Сравнението на България с Израел, ...
31.05.2015 09:38
Сравнението на България с Израел, требва да те насочи към един прост въпрос. Ако инвеститорът, дето му се кланяме като на господ и с когото сменихме партията - майка, закрилница и дружбата със СССР, внася в някоя държава, от коя ли (кои ли) изнася? МНого е лесно да се сетиш след тоя въпрос, че за да може в Израел само да се внася, от такива държави като България трябва само да се изнася. Т.е. нас ни краде Израел. А институциите, дето официално се разпореждат това да става са израелски - МВФ и Световната банка, ЕС, Брюксел и Вашингтон. Добре известно е че те са окупирани от евреите.
Когато в България по тъмна доба дойде катса Мърдър и погали по главичките нашите управници, ние това точно не го разбрахме - за съжаление, такива неща не ги казват по телевизията. Та погали ги тоя катса в края на осемдесетте на миналия век и те започнаха да източват България и да наливат в Израел.

Елементарно е, бе Уотсън. И престани да им правиш "евала" на тия дето крадат България и да ни ги даваш като добър пример. За да бъдем ние като тях, трябва ние тях да почнем да ги крадем, а не те нас.
цитирай
4. vencivaleri1951 - Трябва да се определиш докторе...
31.05.2015 10:18
По същия начин действа и мафията. По същия начин действаха и службите в соц-лагера. Аз не съм далеч от мисълта за подобни практики, но ти ...демократа!?
След като дадоха преди 10 ноември малко въздух за частно предприемачество една бригада пое на акорд ремонта на парната инсталация на един целулозин комбинат. Няма да се впускам в подробности , но с подправена документация бяха откраднати почти милион, а това тогава бяха многопари. Случайно далаверата беше хваната от мен/да ти кажа, не се гордея с това/ Той Бригадирът/и предприемач/ отиваше за дълги години в затвора. Въпросът пред стопанска милиция/а и не само нея/ стоеше кой е проектантът фалшифицирал документацията. Присъствах като човека направил одита на очна справка с бригадира. Там стана въпрос и за проектанта. Беше дошъл човек от друго управление и му каза. Виж, ти можеш да криеш кой ти е помогнал. Гласност е и няма с пръст да те пипнем. Все още съществува обаче възможност да бъде върнато семейството ти от където сте дошли-тоест да ти се отнеме жителството. Децата ти ще бъдат изпитвани съвсем уставно, но ми се струва, че ще имат проблем в университета. Човекът още пред мен почна да говори Издаде проектанта, каза , че му е платил 50 хиляди лева. Осъдиха го на 15 години, проектантът на 20. Бригадирът излезна скоро след 10ти създаде не лоша и печеливша строителна организация. Синът му я разшири и е доста известен строител днес. Мисля, че е една от малкото фирми които не е завличала платени на зелено апартаменти. Така , че помисли какво си пожелаваш. Наясно ли си например че ако хей така с магическа пръчка и със същото усърдие започнат да разследват по старому/ и със съответните права разбира се/, колко ръководства на болнични заведения ще гледат небето "на квадрати"
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: larryone
Категория: Политика
Прочетен: 405188
Постинги: 176
Коментари: 727
Гласове: 630
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930