Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.12.2014 05:45 - Политици, лекари и цигани
Автор: larryone Категория: Политика   
Прочетен: 4479 Коментари: 8 Гласове:
8


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg


     

     "Всъщност праобразът на българската мутра не е Ал Капоне с димящ автомат на Свети Валентин. А комунистът с шмайзера. Слязъл от Балкана и – директно в министерството. Както казва Свобода Бъчварова, дъщеря на комунист и стигнала мъчително до истините за живота си, хора, които дюкян не са имали, не са ръководили  и двама души, взеха да правят държава.

      И стана тя..."


                                                                                        
Георги Даскалов



     Изказването на Здравния Министър  Д-р Москов, че линейките няма да влизат в циганските махали, предизвика голям шум - да се чудиш просто защо. Циганите не бият лекарите от вчера. Проблема е от години. Безспорно "свинските" условия на труд в Бърза Помощ, също са ясни от поне две десетилетия. Какво тогава е по-различното?

    Това, че Москов се опита се да прескочи ДПС. Каза, че ще преговаря директно с Ромските лидери да осигурят безопасността на линейките в махалите. Иска медиатори от малцинството,  да гарантират спокоен контакт с циганите в условия на спешност. Обсъжда мерки с представителите на ромските общности. И така нататък....

    В ДПС направо пощръкляха. С един ход, Москов ги изключи от схемата и ги игнорира напълно. А те не обичат така. Свикнали са  да се представят за защитници на турския и циганския етнос и това да им гарантира винаги парламентарно представителство. Същевременно, много държат да са близо до паричките, отпускани по разни интеграционни програми.

    Разбира се,  реално те не защитават никой -  циганите и турците са български граждани, та и няма от кого да ги "бранят". 
   
     И се започна. Тунчер Кърджалиев от името на ДПС, поиска оставката на Москов защото бил расист. Местан с отровна пяна на уста ни назидаваше как ще се взриви етническия мир.
    Какво да се прави - борят за хлебеца...

     А да речеш, че циганите са направили нещо кой знае какво - не са. Те по думите на Д-р Канов -  "просто следват една отколешна комунистическа традиция, която поставяше лекарите на дъното на обществото, където най-високо грееше звездата на пролетарският и бедният селски произход, а медицината беше буржоазна професия, понеже защитаваше индивида, а не класата или партията."

     Хората неправилно отъждествяват лекарите със скапаната и зле обмислена Здравна Система, и си го изкарват върху тях. Забравят, че не медиците я гласуваха в този и вид, а интелектуалните дефицити в Народното Събрание. Докторите са жертви на мисловната импотентност на политиците колкото всички, а в някои случаи и повече.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

   
    Не може махалите да остават без Спешна Помощ, както не може и циганите да бият лекарите. Затова:


   Полицията трябва да придружава линейките. Това е в интерес на всички. Оправданиято с липсата на ресурс е нелепо - полицията в България има над 60 000 служители и най-големия бюджет в страната. След като могат да вдигат хеликоптер за издирването на Петко Сертов, значи могат да отделят средства и за охрана на линейките.

   Всичко останало -  Ромски лидери, медиатори и представители на циганските общности, щом помагат са добре дошли.


    П.П. Както обикновено, в България нещата вървят тогава, когато политиците не се месят. Независимо дали се касае за здравеопазване или бизнес, ако Държавата не "помага", нещата винаги се оправят.

    А защо е така? Виж мисълта на Г. Даскалов в началото...

     





Гласувай:
9



Следващ постинг
Предишен постинг

1. apostapostoloff - Москов трябва да поговори и С ЛЕКАРИТЕ!
13.12.2014 06:40
Те трябва да минават задлжителен курс по добри обноски, защото повечето от тях са стопроцентови простаци, които се държат отвратително с болни и безпомощни хора. Турската поговорка гласи:" Когато брадвата сече дървото, не е виноивна само брадвата!"
цитирай
2. andrei - Като се премахне търговският закон за здравните заведения,
13.12.2014 07:47
нещата ще си дойдат на мястото.Сега здравните заведения са се превърнали нещо средно,между кръчми и погребални бюра,където лекарите са келнери и рекетьори!Здравето на нацията не може да бъде стока!Само извратени умове могат да мислят,че със здравето трябва да се търгува!Лекарите постоянно реват,че заплащането им е ниско,а премъчават факта,че най-много милионери има в лекарското съсловие-над 2500 милионери!Как става тая работа?Пискат лекарите,че циганите ги биели,а колко лекари са осъдени за умъртвяване на свои пациенти по некадърност и рекет?Николко!Когато казваш "А",трябва да кажеш и "Б",иначе писането ти е"бля бля"...
цитирай
3. vencivaleri1951 - Докторе, обикновено пишеш интелегентно, но този път си направил "боза"
13.12.2014 12:13
Четвърт век са минали от промените и ние копаем все по надолу в дънота, а ти все соца ти виновен. Местан се хвана за глупостите които д-р Москов наговори покрай верните неща. Дядо му /на Москов/ щеше навярно да "свали каиша" за някои неща в изказа на внука си.
Министърът иззе реториката на Сидеров и Симеонов в случая и нямаше как Местан да не се възползва от това. толкова по този въпрос

За пренебрегване на лекарите при соца!?
Да припомня ли на автора , че първата "другарка":) бе лекар/с брат лекар/, при това практикуващ лекар. Правилегията да бъде съпруга на държавния глава тя използва единствено да направи болница-добре окомплектована с техника и кадри . Чувал съм, че и днес считат Трета градска за водеща болниза у нас.
Тези приказки за лошите комунисти които репресирали физически, морално и финансово докторите можеш да разправяш на хлапетата. Последната ми държавна работа бе в Планова комисия-тоест знам какво се е разпределяло за здравоопазване, как са се контролирали средствата, какви средства се отделяха за квалифиация, за специализация, за получаване на специалност . Чета бюджета днес и не разбирам на какво си доволен.
Ще ти дам пример от семейството ми. Желанието на баща ми било да следва за лекар. Споделя го вкъщи и неговия баща подкрепя почти избора му с думите:
Лекар, добре...ще ти давам пари. Само , че нека да е ветеринар. За животните хората щат не щат викат доктор и плащат по нещо...Виж Илчев/човешкия доктор:)/ , обикаля с коня из селата по цял ден , а е заборчал дори на мен/бедна е била родата на баща ми/
Да говориш, че комунистите на 9ти развалили здравоопазването е не само несправедливо, но и неумно. Какво част от населението ни е ползвало качествена медицинска помощ и каква част е вървяло след "бялата лястовица"? Колко болнични заведения е имало и какво се построи!? Накрая
Когато имаш време попрочети в архивите за бонсистите. Ще видиш че относително най-висок дял са медиците. Защо ли?
цитирай
4. kmetova - Човек като се вземе много насериозно, може да сътвори само злини
13.12.2014 14:56
Този министър не е ли достатъчно интелигентен, за да прецени че постът му го задължава да си мери приказките? Не може ли да си върши работата професионално без да дрънка глупости по телевизиите, както прави неговият шеф? Или иска да си направи пиар като подкокороса уличните "правораздаватели"? Какво е тръгнал да се извинява!? След дъжда - качулка!
цитирай
5. larryone - нещата ще си дойдат на мястото. Сега ...
14.12.2014 05:38
andrei написа:
нещата ще си дойдат на мястото.Сега здравните заведения са се превърнали нещо средно,между кръчми и погребални бюра,където лекарите са келнери и рекетьори!Здравето на нацията не може да бъде стока!Само извратени умове могат да мислят,че със здравето трябва да се търгува!Лекарите постоянно реват,че заплащането им е ниско,а премъчават факта,че най-много милионери има в лекарското съсловие-над 2500 милионери!Как става тая работа?Пискат лекарите,че циганите ги биели,а колко лекари са осъдени за умъртвяване на свои пациенти по некадърност и рекет?Николко!Когато казваш "А",трябва да кажеш и "Б",иначе писането ти е"бля бля"...


Че здравето не е стока и не трябва да се търгува, съм съгласен напълно. Съгласен съм и с това, че лекарите, които са виновни за професионални грешки и небрежност, трябва да бъдат съдени. Само че, кой да ги осъди? Може би честният и неподкупен български съд? Или очакваш лекарите да се самоосъдят?

Впрочем, данните за лекарите милионери, откъде ги черпиш? Би ли дал линк, моля.
цитирай
6. larryone - Здравей Венци. Дядо му на Мо...
14.12.2014 05:59
vencivaleri1951 написа:


Здравей Венци. Дядо му на Москов, щеше да свали каиша, ако комунистите не бяха избързали да го пратят в Белене и така внукът му взел, че останал невъзпитан.
Темата за здравеопазването в соца, може да си я разискваме до утре и никога няма да постигнем съгласие. Ти си работил в Планова комисия, аз "закачих" известно време работа в системата на щастливата утопия...Предполагам разбираш, че моите впечатление от соц здравеопазването са съвсем различни от тия, хартиените...

А за сегашния майтап, наречен здравна система са виновни точно тия с шмайзерите. И децата им, продължаващи недостойното дело на родителите си. България (изключвам Русия), остана единствената страна, в която след самосвалянето на управляващата комунистическа партия, не се промени почти нищо. Бяха приети и продължават да се приемат едни нищо не значещи закони, които се обезсмислят още на следващия ден. Продължиха и да управляват, къде наяве, къде задкулисно същите хора без капацитет, които успешно разсипаха Държавата и то планирано. Е, днес на ход са техните деца, които са достойни наследници на мама и тате. И така нататък...
цитирай
7. larryone - Този министър не е ли достатъчно ...
14.12.2014 06:17
kmetova написа:
Този министър не е ли достатъчно интелигентен, за да прецени че постът му го задължава да си мери приказките? Не може ли да си върши работата професионално без да дрънка глупости по телевизиите, както прави неговият шеф? Или иска да си направи пиар като подкокороса уличните "правораздаватели"? Какво е тръгнал да се извинява!? След дъжда - качулка!


О - о - о Кметова, здравейте! Радвам се, че се отбихте - бях се разтъжил за вас.

На въпроса ви - предполагам, че Москов може да си мери приказките и един вид да се самоцензурира, но защо трябва да го прави? Щеше да е укоримо и дори престъпно, ако беше излъгал за нещо. Това, че каза истината и то по точния начин, го направи трън в .... (сещате се къде), за много хора. Защо? Кое от казаното, не е вярно?
Не мога да разбера и друго - политиците лъжат непрекъснато. Лъжат министри, премиери и народни представители. Понякога лъже, дори и Президента. Участват в престъпни схеми. Покровителстват престъпници и финансови групировки. Разоряват банки и фондове. Това не ви ли се струва "леко" възмутително?
А, всички взели Москов, та Москов. Де да беше той, най-виновния в тая Държава....Поздрави!

цитирай
8. kmetova - larryone , аз не съм се затъжила, ама ще отговоря
14.12.2014 11:27
А, здрасти, здрасти! Аз и Вие можем да си чешем езиците тук, или където и да е. Но публичните хора и особено власт имащите, които и да са те, трябва да мислят какви ги дрънкат, защото техните умотворения служат за оправдание на нас простосмъртните, ако ни хареса просташкия им речник, например. Казваме си: "е, щом един министър, или премиер се държи така, значи и аз мога". А пък те /власт имащите/ са много. Глупостите им стигат за всекиго по нещо.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: larryone
Категория: Политика
Прочетен: 405475
Постинги: 176
Коментари: 727
Гласове: 630
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930