Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.11.2014 05:53 - Измама с обещание за женитба
Автор: larryone Категория: Политика   
Прочетен: 2059 Коментари: 3 Гласове:
2

Последна промяна: 14.11.2014 05:37

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg


    В романите, които жените така много обичат да четат - онези със синеоките брадясалите типове на корицата, стоящи в компанията на  дами с вирнати бюстове, има казус който трудно проумявам: - "измама с обещание за женитба". Това ще рече, че  нахакан млад джентълмен от висшето общество, е придумал млада лейди от същата прослойка да правят секс. И за да му пусне я е изментил, че ще се ожени за нея.

    Обикновенно, след постигането на заветната цел, младият господин е схващал, че преживяването не си струва жертвата и се е опитвал да даде заден. Тук се е намесвало Викторианското правосъдие и е ставало ясно, че ако не иска да гледа паяжините в Британската пандела, трябва да изпълни ангажимента си. Точка. Или другия вариант е бил, цял живот да гние в някоя от колониите на Нейно Величество. Така, в повечето случаи, младежът е бивал вразумяван, женел се е за момичето и прекарвал остатъка от живота си в съжаление за хилядите пропуснати възможности и мадами. От скука е наблягал е на яденето и пиенето и накрая е свършвал като впиянчен, вечно кисел старец, болен от подагра.

     Това е трудното за разбиране - уж и двамата се забавлявате, а после само ти го отнасяш...

    O tempora o mores и толкова. Но пък многобройните финансово  обезпечени, скучаещи благороднически издънки из колониите, са довели до възхода на Британската Империя. Онази, над която слънцето никога не залязва.

-----------------------------------------------------------------------
   

                         Над сто години по късно:


    Гледам Реформаторски Блок, горе-долу десни (поне някои от тях), горе-долу нови (поне някои от тях), говорят горе-долу смислено и обещават да се справят с мафията. Познавам и Радан Кънев, беше ми адвокат по едно дело, считам го за свестен човек. Затова ги избрах.

    Резултатите се оказаха прилични, моите хора хванаха цели 23 места и си викам - край със задкулисието! От днес, мафията у нас  започва да губи позиции и до месец ще изчезне. Може дори и Делян Пеевски да се хване на работа и да отслабне....

     Имах и някои съмнения, но се надявах моите избранници да спазят обещанията си. Къде ти! Реформаторите се засилиха да управляват "национално отговорно" и влязоха в абсолютно невъзможната коалиция с Гоце Първанов и бъканият със доносници  Патриотичен Фронт. Всичко това, захаросано обяснено с безсмислици за спасението на страната. От кого бе?!

     СЪЮЗ с ПЪРВАНОВ! Боже прости ми... А защо не със Станишев, Дъбов и Пирински?! И без това, Миков се чуди как да ги разкара.

    Нямам нищо против Първанов, Борисов, Каракачанов и Валери Симеонав - вероятно са добри хора, майките им може би дори ги обичат, но не ги искам. Считам ги за част от проблема на тая страна и няма как в тях да е решението.

    Нейсе, не ме лъжат за първи път.

    Поне разбрах, как са се чувствали мадамите - онези, излъганите с обещание за женитба.
   





Гласувай:
2



1. getmans1 - Амиии, ....
11.11.2014 10:15
... такъв е политическия материал, и дано това се окаже по-малкото зло.
цитирай
2. kmetova - Защо площадите са празни?
11.11.2014 13:02
Ами че те поканиха и БСП. Особено пък партията на Гоце, самият Гоце, както и настоящият социален министър казаха че комунистите, както винаги са безотговорни, защото не искат да осигурят стабилност на кабинета. Абе, що за т. н. "гражданско общество" сме ние?! - ще разкараш едни управници с бунтове и протести, /зимните/, ще измрат 5-6 човека от самозапалване и след малко повече от година ще си докараш пак същите на власт. За другите протести /летните/ си знаем - тяхното желание се изпълни - отказаха да се оженят за девойката, с която са правили секс. И аз се чувствам като тези английски скромни лейди - излъгаха ме и ме ожениха принудително за импотентен некадърник, колкото да не стана за резил пред някой си Дол.
цитирай
3. vencivaleri1951 - Не си прав съвсем досторе
11.11.2014 22:00
Каниха БСП . На миков спикерсто място предложиха, 4ма души винистри беше анонса. / На РБ нръгнаха от двама/ Миков се усети , че ще му гепат партията и не подаде. Иночезамисълът според мен на Първанов беше левите у нас като Пасок в на Гърците. Миков на БСП, Калфин наАБВ, Паунов на БКПтата...Е търси се кой да оглави всичко това...И ще стане да зваеш. После Боце и Първанов ще управляван единия дясното, другия лямото...Пък може и да си ги менката като Путин и Медведев президенския и премиерския пост.
А иначе РБ е като английска невеста преди Революцията. Титулярът на анода има право на първа брачна нощ. Казват наистина че Ръдван е принципиален човек и като такъм не бил печелил дело. Ето случай да опровергаеш мълвата:)
Все едно докторе. Нямада ситърсим кусри с теб...Коалиционни партньори сме:(
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: larryone
Категория: Политика
Прочетен: 405258
Постинги: 176
Коментари: 727
Гласове: 630
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930