Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.10.2014 06:00 - За кефа на Царя
Автор: larryone Категория: Политика   
Прочетен: 5138 Коментари: 20 Гласове:
20

Последна промяна: 11.10.2014 05:29

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg


     Отслабването на рублата, санкциите срещу Москва и забраната за внос на хранителни продукти от редица западни страни в Русия увеличиха инфлацията по индекс на потребителските цени до 8% на годишна база.

    Във връзка с това, министърът на търговията на Русия,  Денис Мантуров каза, цитиран от Ройтерс:  "Търговският  закон  позволява на правителството да замрази цената на определени продукти от първа необходимост. Ако изследванията ни покажат драматичен скок на цените – с 30%, например – на 40-те продукта от първа необходимост, които следим, ще се замислим дали да не вземем извънредни мерки за стабилизиране на цените".
 
                                                                                     
                                                                                                         по  материал на dnevnik.bg


    От изказването на гражданина Мантуров, стават ясни главно две неща:

    Първо: Санкциите срещу Русия наистина действат и

    Второ: Управленците в Кремъл, грам не разбират от пазарна икономика и идея си нямат какво да правят. Така и така, не счетоха за нужно да изучат поне основните правила в правенето на бизнес и в начина на управление на демократичната държава. Нали уж са такава.....


    Какво показва икономическата практика:

   Замразяването на цените, моментално води до  изпразване на щандовете, изчезване на повечето стоки и развихрянето на  дива контабанда и спекула, с която руските управляващи няма как да се спряват. Кавказките мафиоти отново ще превземат Москва, плащанията между хората ще се извършват само във валута и хиперинфлацията им е гарантирана.
Както и гладът. Доста бездомни и бедни хора ще умрат. Няма нищо ново. Всичко това вече се е случвало неколкократно.

     А руснаците, тъкмо бяха започнали да се опитват да живеят като хората. Износът на ресурси, гарантираше на Русия стабилни приходи и самочувствие на икономически фактор в световната икономика и никой не се и замисли, какво би станало ако нещата се променят
. Е, промениха се. И сега Русия, трудно ще открие полезен ход. Вносът е силно намален, а повечето сфери на местното производство, са твърде изостанали и нерентабилни и на тях трудно може да се разчита.
  
     Не знам само,  докога руснаците ще седят върху печката и отпивайки от самогона ще очакват империята да рухне и нещата да потръгнат.

    А дотогава, Царят ще продължава се прави на велик държавник и мъж - ще ходи на лов, ще души тигри, ще плува в ледени езера и ще гледа мръсно - на него му е лесно.



   P.S. Централната банка на Русия прогнозира, че инфлацията през тази година най-вероятно ще надхвърли 8% - стойност, значително по-висока от заложените в бюджета 5%. Според данните на Федералната статистическа служба с най-голям ръст на цената през последния месец – 22.5% - е маслото, следвано от млечните продукти, чиято цена се е увеличила със 17.7%.




Гласувай:
22



1. turb04 - Тъпото е, че Русия в моменти на та...
10.10.2014 08:19
Тъпото е, че Русия в моменти на такава криза изнася проблемите навън чрез военни действия.
цитирай
2. getmans1 - Че възможно ли е, във Велика Русия да има бездомни и бедни хора?
10.10.2014 08:30
И си отговарям сам, да!
То сигурно за това бащицата Путин дори на рождения си ден ходи чак в Сибир да им събира къпинки и клюква.
цитирай
3. tutankhamon661 - !!!!!!!!!!!!!!
10.10.2014 11:11

Само пресъхнал комунистически мозък може да си въобразява, че санкциите няма да окажат въздействие. Но това е начин на живот при червената паплач - самозаблуда и празни приказки, в които дори те не вярват.

цитирай
4. milady - самоо платени ...луди тук....
10.10.2014 13:32
Гладни за 5 Гроша ....
цитирай
5. nkf - Русия, с впиянченото си и деград...
10.10.2014 15:54
Русия, с впиянченото си и деградирало население, ръководена от примитивни милиционери и "интелектуалци" на равнището на селски поп, няма как да не стигне до провал, съпроводен с разпад. Интересно е какво ще стане като привършат с наченатия пенсионен фонд? А днес петрола продължав ада пада. Долара, който иначе бил само хартия, продължава възходящия си марш. Нека мине още около година и тези козметични санкции ще са дали невероятен резултат. Дано путин е жив и здрав и още дълго да е начело на русия. Само той може да я погребе окончателно.
цитирай
6. vencivaleri1951 - Докторе здравей!
10.10.2014 16:18
Ще почна с медицина:)
Когато искаш да предпазиш населението от редица заболявания слагаш ваксина. Много от хората се чувстват неразположени, но това е цената понякога за живот.
Вредни са упойки, антибиотици, облъчвания, ампутации...Вредни са но се правят.
В икономиката също има вредни и болезнени действия/ заеми, повишаване, на данъци, акцизи , цени, деноминации, инфрации, дефлации.../ но се правят. Всяка страна решава за себе си колко либерална да бъде. В криза, бедствие, война либеларизъма отстъпва на протекционизъма и държавната намеса. Я погредни колко години след войната Англия е на купони...а германия? Русия днес е във война и който го отрече е слепец или лъжец. Във война е със силен противник...За щастие има този път и готови да помогнат съюзници. Повярвай лесно и би било вноса на голяма част от храните които забрани за внос да ги достави от други страни извън ЕС. Може, но не иска да къса с Европа. Русия е голяма държава и промени ли се посоката на на търговските взаимоотношения трудно ще се върнат в старото русло. Наложи ли се ще го направят. Аз съм живял 5 години в Ленинград. Познавам манталитета на тези хора, духовността, чувството за достойнство...Три години са в жестока блокада. Яли са кучета, котки, плъхове...трупно човешко месо. Преживяли са всички ужаси на които можеш да се сетиш. Московчани пък палят домове, хамбари, животни...само и само да направят невъзможен успеха на хранцузите...Смяташ ли, че липсата на сметана в кафето ще ги стресне? Пазарът не е панацея...Духът на един народ е това което го прави народ.
В Русия знаеш че се крадемного. Краде се брутално, агресивно, опасно... Виждал съм на празниците /особено на 9ти май/ лежат пияни в несвяст по паметници, гробища,градинки, улици. На гърдите им килограми злато/геройски звезди и ордени/ Дошли от най различни краища със сериозни пари в портмонето. Един от преподавателите ни по право беше бивш следовател. Та той ни каза, че по принцип кражбите от фронтоваците са единични случаи.
Продължение
цитирай
7. vencivaleri1951 - продълж.
10.10.2014 16:30
Не чакай от такъв народ когато му спре водата или изгасне токът да отива на "Орлов мост" и да чака поредния "Голям брат"
Просто имаме късмет, че начело на Русия стои търпелив и разумен човек. Представям си това с Украйна да се беше случило и начело да стоеше кибритлия от типа на Хрушчов или младия Брежнев.
Между другото чета коментар номер 5.
Цената на петрола падала. Ами кога не е падала през октомври-ноември? Ами то и цената на леглата по морето падат есента:))))
А за санкциите нямай грижа за руснаците. Те си взеха каквото искаха, западът го преглътна. През зимата ще урегулират нещата защото първо Украйна няма полезен ход и второ Русия е нужна на Западът с влиянието си в Близкия ИЗток.
цитирай
8. blackpredator - Д'еба тая азиатска орда
10.10.2014 16:47
85% "За кефа на Царя"

Русия, а преди нея СССР, а още по-преди Руската империя, водят от векове политика на самодостатъчност.
Търговска война с Русия е като да ходиш с тояга на престрелка. Па и да се гръмнеш у крака, щото за миг си барнал уса пушкало.
Не става Обамафало(с) Бил да трепе мечки, колкото да му се иска.
И Бисмарк го е знаел.
Та "Царя" ще се праи на Дерсу Узала, щото Угрюм река и Байкал са корени.

Хех, "казаки на Елба" :)
цитирай
9. getmans1 - Бре, тука и ...
10.10.2014 18:00
... разни луди!
цитирай
10. vencivaleri1951 - удоволстжие е да те чете човек
10.10.2014 18:04
blackpredator написа:
85% "За кефа на Царя"

Русия, а преди нея СССР, а още по-преди Руската империя, водят от векове политика на самодостатъчност.
Търговска война с Русия е като да ходиш с тояга на престрелка. Па и да се гръмнеш у крака, щото за миг си барнал уса пушкало.
Не става Обамафало(с) Бил да трепе мечки, колкото да му се иска.
И Бисмарк го е знаел.
Та "Царя" ще се праи на Дерсу Узала, щото Угрюм река и Байкал са корени.

Хех, "казаки на Елба" :)


:)))))
цитирай
11. pesho - Защо русофобите мразят Путин
10.10.2014 19:50
За 12 години Путин увеличи бюджета на Русия 22 пъти.
Увеличи военните разходи 30 пъти.
Увеличи брутния вътрешен продукт 12 пъти (по ниво на брутния вътрешен продукт Русия се издигна от 36-то на 6-то място в света).
Увеличи златно-валутните резерви на Русия 48 пъти.
Върна 256 залежи на полезни изкопаеми под руска юрисдикция (под чужда останаха само 3).
Национализира 65% от нефтената промишленост и 95% от газовата.
Вече пета година поред Русия заема 2-ро или 3-то място в света по износ на зърно (в момента САЩ са на 4-то място).
Средната заплата в на държавните служители се увеличи 18,5 пъти. Средната пенсия се увеличи 14 пъти.
Намаляването на населението спадна от 1,5 млн годишно през 1999 г. на 21 хил. през 2011 г. – тоест, 71,5 пъти.
Забрани депутатите в Държавната дума да имат сметки в чужбина.
Предотврати американското нападение срещу Сирия.
Прекрати войната в Чечня.

Днешна Русия е нормална европейска държава – а не онази просяшка страна, в която средната пенсия беше 20 долара и където господари бяха финансовите пирамиди и Международният валутен фонд.
През 1992 г. режимът на Елцин отмени ИЗЦЯЛО износното мито на нефтопродуктите.
На 23 януари 1999 г. правителството на Е. Примаков въведе отново такова мито.
При износна цена на нефта от 9,5 долара/барел митото беше 2,5 евро на тон, а при цена над 12,5 долара/барел – 5 евро на тон.
Това не беше кой знае колко обременително за износителите, но веднага даде 14 милиарда рубли в празната хазна.
През август 1999 г. Елцин назначи Путин за министър-председател.
Само след месец Путин увеличи митото на 7,5 евро/тон, а от 8 декември – на 15 евро/тон.
Митото все повече се увеличаваше – и днес износителите отчисляват в държавния бюджет около половината от цената на експортирания нефт. От януари до ноември 2007 г. митниците на Русия предадоха в държавния бюджет 2,57 трилиона рубли – около половината от всички приходи в бюджета.
цитирай
12. getmans1 - 11. pesho - Защо русофобите мразят Путин
10.10.2014 21:27
Ами отговор си сам, къде са 2 милиона и кусур /даже с децата си/ сега?
В Обичната ви Русия ли?
Абе вие нормални сте егоисти такива че не следвате децата си?
цитирай
13. zarenkow - Тук много зевзеци са се събрали виждам, :)))
11.10.2014 00:37
"За 12 години Путин увеличи бюджета на Русия 22 пъти" :))). ,Увеличи брутния вътрешен продукт 12 пъти (по ниво на брутния вътрешен продукт Русия се издигна от 36-то на 6-то място в света). Иска да каже, че вътрешният продукт сега 2 029 812 ,колкото на Италия 2 013 392 , а е бил една дванайста или една двадесет и четвърта от този на Германия :)))," златно-валутните резерви увеличени 48 пъти и вече 934.9 тона на Русия " и са достигнали почти половината от тези на Италия 2,451.8 тона с тенденция да станат половината и тем подобни тъпни, които не струва да се цитират даже. Друг един ментален шедьвър твърди че пред зима цените на горивата падат, или че бил в Петербург и толкова били всички пияни по земята и в градинките, че не можели да крадат дори, та за това познавал душевността им. Ами и неговата душевност докторе е ясна. Та както казва шедьовъра ще се реже неизбежно, защото така се прави в интензивното, нали е прав докторе ? Абе хубаво ги прикотка зевзеците да се посмеем, въпреки че един пореден червен селски идиот май слага край на една велика страна и е безкрайно, безкрайно тъжно. Всичко това защото не желаят да има закони и конкуренция , пречещи им да крадат и да са във властта. 127 място по продължителност на живота, скоростно намаляване на населението, икономика с параметри на Италия от която две трети се формира от разпродажба на суровини., пословична корупция. Тъпия ми разправя за интензивното и очакваната след него физзарядка. Малеее , колко мъка има по тая земя. :)))
Разпознаваеми са по посредствеността си и нищо не може да им помогне.
цитирай
14. getmans1 - 13. zarenkow - Тук много зевзеци са се събрали виждам, :))) 00:37
11.10.2014 01:42
А какво спечели вуйчо Ваньо от тези увеличения на бюджета, този вуйчо Ваньо-90%-я?

Извинявай че се обръщам към теб, ама той другия няма да ме разбере и ако не му е удобно на тъпака нека да се намеси в разговора, аз просто искам за пореден път да подкрепя автора, защото.
Защото Русия не е Путин и Русия също чете Интернет и трябва да знае че има хора които я подкрепят.
цитирай
15. larryone - Не чакай от такъв народ когато му ...
11.10.2014 05:07
vencivaleri1951 написа:
Не чакай от такъв народ когато му спре водата или изгасне токът да отива на "Орлов мост" и да чака поредния "Голям брат"
Просто имаме късмет, че начело на Русия стои търпелив и разумен човек. Представям си това с Украйна да се беше случило и начело да стоеше кибритлия от типа на Хрушчов или младия Брежнев.
Между другото чета коментар номер 5.
Цената на петрола падала. Ами кога не е падала през октомври-ноември? Ами то и цената на леглата по морето падат есента:))))
А за санкциите нямай грижа за руснаците. Те си взеха каквото искаха, западът го преглътна. През зимата ще урегулират нещата защото първо Украйна няма полезен ход и второ Русия е нужна на Западът с влиянието си в Близкия ИЗток.


Здравей vencivaleri1951,
никой не отрича факта, че руснаците са търпеливи, дори прекалено.Издържат и на глад. Също така се напиват.Не разбирам обаче, защо днес, в мирно време, трябва да страдат, заради един човек със свръх голямо его. Казваш, във война са.А кой я започна тази война и най-важното защо я води? Дали не е за пари и то много? И всичкото това маскирано зад някакви уж исторически факти.

цитирай
16. larryone - "За 12 години Путин увеличи ...
11.10.2014 05:13
zarenkow написа:
"За 12 години Путин увеличи бюджета на Русия 22 пъти" :))). ,Увеличи брутния вътрешен продукт 12 пъти (по ниво на брутния вътрешен продукт Русия се издигна от 36-то на 6-то място в света). Иска да каже, че вътрешният продукт сега 2 029 812 ,колкото на Италия 2 013 392 , а е бил една дванайста или една двадесет и четвърта от този на Германия :)))," златно-валутните резерви увеличени 48 пъти и вече 934.9 тона на Русия " и са достигнали почти половината от тези на Италия 2,451.8 тона с тенденция да станат половината и тем подобни тъпни, които не струва да се цитират даже. Друг един ментален шедьвър твърди че пред зима цените на горивата падат, или че бил в Петербург и толкова били всички пияни по земята и в градинките, че не можели да крадат дори, та за това познавал душевността им. Ами и неговата душевност докторе е ясна. Та както казва шедьовъра ще се реже неизбежно, защото така се прави в интензивното, нали е прав докторе ? Абе хубаво ги прикотка зевзеците да се посмеем, въпреки че един пореден червен селски идиот май слага край на една велика страна и е безкрайно, безкрайно тъжно. Всичко това защото не желаят да има закони и конкуренция , пречещи им да крадат и да са във властта. 127 място по продължителност на живота, скоростно намаляване на населението, икономика с параметри на Италия от която две трети се формира от разпродажба на суровини., пословична корупция. Тъпия ми разправя за интензивното и очакваната след него физзарядка. Малеее , колко мъка има по тая земя. :)))
Разпознаваеми са по посредствеността си и нищо не може да им помогне.

Здравей, Русия е велика страна, вярно е.Имат и добра култура и отлични писатели. Не знам защо обаче, стилът на държавниците им е такъв - да се отнасят със населението си като окупатори.Така е било и при царя, така беше в СССР и сега продължава същото.

цитирай
17. larryone - Тази статистика я знам. Има ...
11.10.2014 05:28
pesho написа:


Тази статистика я знам. Има обаче една-две особености.Първата е, че е лесно в една на практика почти фалирала страна, да повишиш икономическите показатели, особено при авторитарния стил на Путин, който не търпи чуждо мнение. Втората особеност е малко по-притеснителна.Както се вижда от изнесената статистика, целия икономически растеж е за сметка на увеличен добив и износ на суровини - главно петрол и газ.В това се корени и основния проблем - руснаците нямат съвременна промишленост (както знаете, дори и тръбите за газопроводите ги внасят).
По тази причина, едно елементарно налагане на санкции, се отразява толкова зле върху качеството на живота им.
цитирай
18. zarenkow - 17. larryone "Така е било и при царя, така беше в СССР и сега продължава същото."
11.10.2014 15:36
Никога при царя не е имало такова неистово крадене от държавата както от тези. Не може и да е друго. Монархиите са съществували хиляди години, защото това е било технология създаваща с приемственост и специално обучение на елит. Без елит няма държава , защото елита внедрява Ценностната система и това прави държавата, обществата. Когато идват селяните на власт с девиза "Диктатура на пролетариата", разбирай с насилие посредственият ще е елит, те практически обричат обществата си. Днес виждаме вариация на същото, самозабравил се селянин, се е вживял в елит. Тъжно и убийствено. Един маниак и крадец - елит. Няма самоук елит. Без среда няма елит. Все едно самороден брилянт. Същият абсурд , както преди. При цяря на времето ,много глави са падали за мошеничества , кражби и са смятани за държавна измяна. Треперели са да не станат следствени за това на специалните разследващи и много жестоки структури от умни глави. Имущество и каторга, това са били последиците. Друг е въпроса , че са били много изолирани и не са били в крак с Европа.
цитирай
19. vencivaleri1951 - Историческите факти са незаобиколими в случая.
11.10.2014 17:00
larryone написа:
vencivaleri1951 написа:
Не чакай от такъв народ когато му спре водата или изгасне токът да отива на "Орлов мост" и да чака поредния "Голям брат"
Просто имаме късмет, че начело на Русия стои търпелив и разумен човек. Представям си това с Украйна да се беше случило и начело да стоеше кибритлия от типа на Хрушчов или младия Брежнев.
Между другото чета коментар номер 5.
Цената на петрола падала. Ами кога не е падала през октомври-ноември? Ами то и цената на леглата по морето падат есента:))))
А за санкциите нямай грижа за руснаците. Те си взеха каквото искаха, западът го преглътна. През зимата ще урегулират нещата защото първо Украйна няма полезен ход и второ Русия е нужна на Западът с влиянието си в Близкия ИЗток.


Здравей vencivaleri1951,
никой не отрича факта, че руснаците са търпеливи, дори прекалено.Издържат и на глад. Също така се напиват.Не разбирам обаче, защо днес, в мирно време, трябва да страдат, заради един човек със свръх голямо его. Казваш, във война са.А кой я започна тази война и най-важното защо я води? Дали не е за пари и то много? И всичкото това маскирано зад някакви уж исторически факти.



Ако приемем , че Крим е анексиран, то законен ли беше "подаръкът" на Хрушчов по случай годишнина/спорна между впрочем/ на Украйна. По какъв закон бе разтурен СССР. Със какво право четрима гулайджии:) пренебрегвайки президент, Дума , съюзни институции сринаха една държава. Пита ли някой хората дали са съгласни, какви искат да бъдат, в коя държава да живеят. Сега поне попитаха.
Разбира се едва ли това е било причината за присъединяването. Руската войска без Севастопол и Крим би била "саката", а на там отиваха нещата.

Ето украинският кабинет е готов от 2015 година да направи децентрализа;ия.В Т нар Нова Русия искаха единствено това . Сега обаче с по малко от широка автономия няма да се съгласят.
Как мислиш , ама честно ? Ако Канада реши да влиза в БРИК и помоли US подразделенията да напуснат, последните ще го направят ли?
цитирай
20. zarenkow - Здравей докторе, виждаш ли колко са образовани и мислещи онези, шедьоврите.
11.10.2014 17:28
Правят се на дръж ми шапката, като не схващат, че няма държава по Света, която да не намери "сериозни" аргументи да ревизира границите си. Точно каквито бяха аргументите на адолф. Едно към едно. Ами по тази логика веднага да присъединим Македония, а Турция България . Пита за несъстоятелни въпроси, Канада да влезе в БРИК сигурно заради няколкократно по ниските доходи там :))) , но не вижда отговора преди дни в референдума за Шотландия. Аргумент му е и че една армия на чужда държава щяла да се отслаби заради свободата на избор в друга и това е повод за агресия. Защо тоя шедьовър не каже каква е целта на путин, да разшири границите на властта си или да направи живота на хората приемлив. Какви са идейните плюсове които Запада няма .Тоя смърди на рубли та се не трае.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: larryone
Категория: Политика
Прочетен: 403755
Постинги: 176
Коментари: 727
Гласове: 630
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031