Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.03.2014 06:59 - Странна логика
Автор: larryone Категория: Политика   
Прочетен: 1035 Коментари: 3 Гласове:
3

Последна промяна: 14.11.2014 05:50

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg


     Навършват се "41 години от първия етап на Възродителния процес, започнал през 1973 година в Родопите. На този ден четирима души стават жертва на насилствената промяна на имената на мюсюлманското население, девет попадат в затвора, а десетки са ранените."

    Във връзка с това съобщение, искам да изкажа своето възмущение и да обясня следното: В България така наречен Възродителен процес никога не е имало. Това са долни инсинуации от политическите врагове на страната, целящи нейното международно дискредитиране. Държа да отбележа, че насилствени действия срещу българските мюсюлмани никога не е имало. Те както подобава на съзнателни граждани на Народна Република България, сами настояха турските им имена да бъдат заменени с български. Повтарям - ДОБРОВОЛНО!
    И ако няколко души са изяли в бързината по два-три шамара, то това не е болка за умиране. Най-вероятно са били ислямистки емисари,  дошли в хубавата ни страна да проповядват радикален Ислям и да мътят главите на българските мюсюлмани. По този начин се преследва намерението, българските турци да бъдат отклонявани от целите на Партията и светлото бъдеще към което тя ни води. Евентуално целта е вярата в утрешния ден да бъде заменена с ислямски мистицизъм.

    Nice - а?!

    Ако трябва да съм точен - напоследък най-старателно ни обясняват, че спорен е не е само Възродителният процес, а и Турското робство. Странна логика. Според нея,  примерно Лютви Местан сам е пожелал да се казва Владимир Зидаров, а хиляди други с "кеф" са си продали имотите в България и са отишли в Анадола свят да видят.
    Пак според същата логика, Турско робство няма и никога не е имало. Явно, просто комшиите са се  отбили на рахат кафе и то толкова им е харесало, че го пили няколко века.

   Добре - така да е. Интереса клати феса, знам го.




Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

1. zaw12929 - Нормално е децата на българите м...
01.04.2014 13:30
Нормално е децата на българите мюсюлмани,, които сега зе раждат да се назоваат с български имена. Ако се родятдеца на от български турци в Република Турция, и ги нарекат с българско име- тогава да получават и българско гражданство. Не е възможно в Търция- тогава не трябва да е с двойно гражданство щом Турция не го позволява- там всички са само турци, а в България са само българи
цитирай
2. zaw12929 - но, не споделям мнението ви, че &...
01.04.2014 13:51
но, не споделям мнението ви, че " Пак според същата логика, Турско робство няма и никога не е имало. Явно, просто комшиите са се отбили на рахат кафе и то толкова им е харесало, че го пили няколко века."
Не е имал турско робстяо, защото не е имало турска държава, а султанска и мперия и общественитв отношения са били между управници( мюсюлмани) и управлявани( християни) Турците са уважавали религията ни, имали са дедпте ни свпбодата да имат имот, да имат общини, налогът 10 % се определял "на ангро"- по договаряне между отговорника за общината, селището чорбаджия ( длъжност в турската администрация...
в смисъла, на роб безправен човек, който няма никакви права и собственост, както робите в Америка, каторжниците в Западна Европа у нас не е имало. Нашето понятие турско робство е израз на гнета, че нямаме българска държава и българско управления
Българите в империята на султана са били най споцобни , знаещи, умеели да се сдружават , да си организират строителни, транспортни, занаятчийски еснафи и обучавали децата си на занаят, строели си къщи, църкви, мостове, керван сарай.
Главни администратори на турската държава: имами, съдии, най елитната султанска войска са били обучените християнски деца, вземани , като кървав данък. Трябва да приемаме онова време, когато България е само географско понятие, не точно, като робско време, а като време, когато сме си загубили държавата, защото в навечерието му е настъпило пълно разединяване между българите и да го вземем, като поука, че и днес, се топим и унищожаваме държавата си- изпълнени с омраза. Даже неоснователно е да мрязим днешните живеещи в България български турци. До сега сме ги третирали, като граждани с по малко права... можеха да са само трудоваци и др. жалко, ако не го знаете...
цитирай
3. larryone - нДо сега сме ги третирали, като г...
02.04.2014 05:56
zaw12929 написа:
нДо сега сме ги третирали, като граждани с по малко права... можеха да са само трудоваци и др. жалко, ако не го знаете...


Това което сте написал, в по-голямата си част е правилно. Не оспорвам статута на българите по време на турското присъствие, но и не считам, че спора е основно и единствено терминологичен. Дразни ме основно нелепото експлоатиране на темата и политическото извличане на "ползи". А с турците се разбирам чудесно и един от най-добрите ми приятели е български турчин. Та по никой начин не ги считам за втора ръка хора с по-малко права.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: larryone
Категория: Политика
Прочетен: 405620
Постинги: 176
Коментари: 727
Гласове: 630
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930