Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.03.2014 05:57 - Стига глупости
Автор: larryone Категория: Политика   
Прочетен: 2091 Коментари: 7 Гласове:
-1

Последна промяна: 14.11.2014 05:55

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  

    Следното мнение лови окото: "Русия трябва незабавно да бъде изключена от Г8, от Съвета на Европа и от Световната търговска организация; Комисията НАТО-Русия трябва да бъде разпусната, а на Кремъл да бъде наложено търговско ембарго, което да доведе до обезценяване на валутата им."
  
     И още:  "
Необходима е икономическа война с Русия. Търговско ембарго, сриване на рублата, блокиране на сметки на олигарси. Изхода е предизвестен. Руснаците сами ще си свалят "императора"


     Като се замислиш  има резон. Трудно постижимо е, но пък нищо не пречи да помечтае човек. Крайно време е, Русия да спре да се движи поне един обществен строй след останалите държави. Някак си трябва да и се помогне да осъзнае настоящето и да влезе в него.  Ако ставащото засягаше само Русия как да е, нека се делят на помещици и крепостни, но конфликта касае и съседна държава. Извършена окупация  в стила на петдесетте и шейсетте години на миналия век и ситуацията поразява със своята безпринципност. Все пак, днес  не е 13 август 1961г. и издигането на стена в Украйна е глупаво.

     Много глупаво е и нещо друго. Много родни журналисти и политически анализатори се скъсват да лъскат имиджа на руския президент, все едно на Путин му е спукана работата ако не са те. Това правят дори и част от пишещите в блог бг, обединявайки се около тезата, че в Киев сами са си го изпросили, че това са фашизирани и платени ( най-вероятно от САЩ) елементи, които несправедливо са изгонили заклетия "хуманист" Янукович и неподкупния му главен прокурор. Така те са причинили неописуеми страдания на руснаците живеещи на територията на Украйна. Всъщност, най-близкото до смислен анализ е манипулативната теза, че Запада и Русия са си поделили Украйна и всичко това е театър. Може и така да е, но до момента на територията на Украйна войски на НАТО и САЩ не са забелязани. Единствено руски. Маскирани. Вършещи саботажи.
Така на очи се набива единствено руската страна в "подялбата".

    
    






Гласувай:
6



Следващ постинг
Предишен постинг

1. ok3223 - Мързелив мозък
12.03.2014 08:06
Това ти е диагнозата ...
Нелечима олигфрения.
Има Уйкипедия, прочети как и кога този Крим е станал руски. Как след това се е озовал под опеката на Украйна.
Какво е това нещо Украйна, и защо другото и име е Малорусия.
Чети бе лентяй кухоглав и след това пиши тук ...
цитирай
2. vencivaleri1951 - Докторе здравей!
12.03.2014 09:10
И как си ги представяш тези предложения в действие докторе? Кой , и как да наложи това имбарго. Стокооборотът тази година м/у Русия и ЕС е над 600млрд евра. Структурата на този стокообород е традиционен. Русия изнася основно жизнено важни за ЕС стоки като енергоносители и метали. Изнася и известно количество храни и напитки . . Русия внася от Европа главно качество и много малко жизнено важни за икономиката и стоки. Няма стока която Русия, не би могла да Внесе от Китай след имбаргото, а Китай е твърдо зад Русия в украинския проблем . Преди два дена го заяви официално, но ти е убегнало. Няма как да направиш търговско имбарго на държава от която зависиш повече отколкото тя от теб и има за съюзник/и военен/ втората икономика в света и най развиваща се при това. След това какво толкова лошо има в обезценяване на рублата, при положение/то в момента го има/, че петролът расте като цена и Русия реализира излишъци. Китай искуственодържи ниска цена на юана и янките скачат непрекъснато за това:) След това при едно ембарго представяш ли си страни като България, прибалтика, Сърбия, Чехия/тя категорично каза че не участва в санкции/, Унгария и такава икономика като турската. Катастрофално докторе. Все едно изкуствено да спреш изкуствено кръвта да се движи. Това значи стотици хиляди загубени работни места в Европа и сериозен/в пъти може би/ скок на енергоносителите.
И за какво?
Не е ли факт, че Януковски бе изгонен с Пуч от Киев. Не стана ли вече ясно кой стои зад убийствата в киев. Погледни видеото което съм дал за Севастопол. Там ще видиш арестувани боевики от Майдана с арсенала им за терор и смърт, признанията им и проче.
Не е ли истина , че вчера бе гласуван закон за нац гвардия който на практика дава репресивния апарат в ръцете на националистите действащи под лозунга/има го на Майдана/ " Все москали, поляки и жиди на ножи" Не е ли истина, че първия закон бе срещу езика. Тоест да забраниш да ползват 20млн души родния си език?
Не е ли Украйна за Русия като Македония за нас
цитирай
3. kmetova - И аз така правя
12.03.2014 12:54
Колко категорично мнение от автора на поста.! Само че една част от хората вярват в написаното по-горе, а друга - точно в обратнато. Истината обаче не е достъпна нито за едните, нито за другите. Намеренията, решенията и действията се вземата на съвсем други "високи" равнища и се влияят единствено от икономически, политически и военни цели. Тълпата се използва само за постигането им. Истината в исторически план обикновенно излиза наяве най-рано след 50-60 години. Но .. важното е ние да се възползваме от играчките за възрастни и да изпускаме парата по форумите. И аз така правя.
цитирай
4. ssvetozar - Това са фактите
12.03.2014 16:36
"...до момента на територията на Украйна войски на НАТО и САЩ не са забелязани. Единствено руски. Маскирани. Вършещи саботажи. Така на очи се набива единствено руската страна в "подялбата"."

За съжаление русофилите не се интересуват от факти, а си измислят разни неща и после ги повтарят по принципа на Гьобелс.
цитирай
5. kmetova - "Стига глупости"
12.03.2014 17:00
За съжаление русофилите не се интересуват от факти, а си измислят разни неща и после ги повтарят по принципа на Гьобелс. /цитат/

Боже, мили!!! Абе за какви русофили и русофоби става въпрос?! Ама то е толкова напечено, че все едно какъв си ако се стигне до война. Както е казал Айнщайн "не знам третата световна война с какви оръжия ще се води, но четвъртата ще бъде с камъни и тояги". Т. е. край на човешката цивилизация - започваме отново. И тогава в пещерите край огъня все ще се намерят глупаци, които да се дърлят кой е русофил и кой русофоб. Направо си я представям картинката. Образно!
цитирай
6. jelezov - "СТИГА ГЛУПОСТИ" ДОКТОРЕ,
19.03.2014 00:35
Анализът ви е предубеден и затова неистинен. Аз съм русофил (наследствен), но обект на филията (обичта) ми са както великорусите, така и малорусите (украинците) и белорусите. Също така негативно се отнасям както към Путин и неговото обкръжение, така и към Янукович и новите властници в Украйна. Всички са "от един дол дренки". Изключение прави може би само Лукашенко - президентът на Беларус. В случващото се в и между РФ и Украйна са преплетени в сложен възел стари и нови противоречия и интереси. Най-същественият факт, от който трябва да започва анализа на обсъжданите събития е дълбоко вкоренената русофобия в менталността и политиката на Запада. Великата отечествена война на съветските народи беше война не толкова срещу хитлеристка Германия, колкото срещу обединена Европа (с изключение на Великобритания). Според известния съветски философ - дисидент А. Зиновиев в Студената война Запъдът "се целеше в комунизма, а убиваше Русия". Днешните събития са инспирирани от същата тази вековна политика, което се доказва с множество факти и документи. Другият фактор, който генерира събитията е масовото недоволство на хората от сериозно влошилото се качество на живота след разпадането на СССР и краха на социализма. Това важи с особена сила за Украйна, където към него се прибавят аспирациите на украинския нацизъм. За Крим ще отбележа само един малко известен факт. Още преди завоюването му от Руската империя там е правено преброяване на населението, като част от преброяването в Цялата Османска империя. Преброяването показва, че християнското население е значително мнозинство и никога след това татарите не се били мнозинство.
цитирай
7. kmetova - Какво става с демокрацията?
19.03.2014 11:38
Най-голямата отговорност на световните "велики политици" е да не разклащат доверието в демокрацията. Когато прилагат двоен стандарт обаче, това неминуемо ще се случи. Като как така едно правителство дошло на власт без избори е легитимно, а пък един референдум с 97% процента еднозначно мнение е нелегитимен? Нали това е смисълът на демокрацията - волята на по-голямата част от хората, а не на по-малката част от тях?! И без това с Крим ще се случи това за което ще се разберат същите тези "световни велики политици". И още нещо: никой не знае какъв би бил резултатът от подобен референдум в самата Украйна. С една дума по-добре да не говорим за никаква демокрация, а за световна политическа целесъобразност.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: larryone
Категория: Политика
Прочетен: 403676
Постинги: 176
Коментари: 727
Гласове: 630
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031