Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.03.2014 06:20 - Силна година ще е тази
Автор: larryone Категория: Политика   
Прочетен: 771 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 06.03.2014 06:22

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg


     Създал Господ Демокрацията. Погднал я и казал доволно: - това е добро. Видял го Дяволът, намръщил се и създал българският депутат. Когато Господ съзрял творението дяволово проплакал: - какво сторих...

    Има всички шансове, настоящата година да излезе най-успешната за България от много време насам. Има голям шанс и у нас да чуем прочутото: "...след като разгледа внимателно всички кандидатури, Нобеловият комитет присъжда Нобелова Награда за икономика на господин Волен Николов Сидеров от България, за идеята му - Възстановяване на промишления комбинат Кремиковци".
    А аз недостойният се съмнявах. Нещо повече - не вярвах. Смятах приказките за минимална заплата от 700 евро за пълна глупост, за което сега искрено се разкайвам. Но откъде да знам, че въстановяването само на един металургичен комбинат от времето на соца, ще дръпне толкова икономиката?! Нали се говореше, че Кремиковци бил котвата пречеща на България да задмине Швеция....
     Но вече осъзнал се, предлагам на господин Сидеров да не спира дотук. Да не се ограничава само с Кремиковци. Да продължим с ДМЗ - Ленин, КЦМ -тата, Оловно цинковия завод в Кърджали, с комбината в Средногорието за производство на електролитна мед. Ако ги рестартираме, минималната заплата у нас би трябвало да стане барем едно три - четири хиляди евро.
    А пустеещите земи обрасли с тръни? А плодовете и зеленчуците, всичките внос? Защо не рестартираме селското стопанство?! Една бърза колективизация и ТКЗС-тата са готови.
    След това е лесно - петилетка, насрещен план, петилетката за четири години, ударници, звеноводки, петилетката за три години, партиен конгрес, партийна конференция, а след това.....Стоп! Увлякох се.
    Но и дотук стига. С възстановяването на промишлеността и селското стопанство, доходите вече ще са около 15 - 20 000 евро на калпак месечно, датчаните ще заприиждат масово у нас да берат домати и току виж ни се наложило да затворим трудовия си пазар за англичани, германци, скандинавци и въобще за всички бедни западноевропейци идващи тук да товарят здравната и осигурителната ни системи.
     И ако господин Сидеров издаде плана си възстановяване на България като роман, сигурен съм, че американската асоциация на писателите-фантасти, единодушно ще му присъди наградите Хюго, Небула и Филип Дик. И заедно с Нобеловата награда за Икономика - ехее! Кой като нас?!
     Силна година ще е тази за България. Две мнения няма.




Гласувай:
5



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: larryone
Категория: Политика
Прочетен: 405616
Постинги: 176
Коментари: 727
Гласове: 630
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930