Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.02.2014 05:52 - Sic transit gloria mundi*
Автор: larryone Категория: Политика   
Прочетен: 898 Коментари: 0 Гласове:
5




     "- Какво ще пише в учебниците по история за Тодор Живков?
       - Дребен интригант, управлявал през епохата на Лили Иванова."
                         
                                                                               
класически виц



     На лидера на БСП и шеф на ПЕС, който е и мераклия за еврокомисар - тантурестият топсоциалист Сергей Дмитриевич Станишев, работата му е спукана. Точка. Тотално и безвръзвратно. Нужно му е само малко повече време, за да осъзнае този факт.
    С него се е заел лично Георги Седефчов Първанов. А това означава следното: нещата са огледани внимателно от всички страни, плюсовете и минусите са прецизно пресметнати, а политическите ходове са изчислени поне до 2026 година. Това да не ти е оная ливада Борисов, дето говори глупсти по вестниците за лошия "матрял" и прегръща бабичките по селата. Първанов е политик и играч от най-висок клас, дето има една дума и гащите му разбират от политика, изкарал е десетгодишен президентски мандат и се е специализирал в спасяването на закъсалата БСП от "народната любов" - за справка 1997 г. и кабинета Виденов. От тук нататък, на Серж му е отредена ролята на муха в паяжина - колкото повече бръмчи, толкова повече се оплита.
    Какъв ще е точния сценарий по отстраняването на лидера на БСП може само да се предполага, но е много вероятно следното:
     БСП и АБВ се явяват отделно на изборите и както обикновенно Станишев ги губи, а АБВ успява да излъчи двама или трима евродепутати. Това се отчита като голям успех за коалицията на Първанов и разочарованите от поредната загуба на БСП социалисти, се преливат в АБВ. Гоце е познато лице, рейтинга му е трайно висок и гласуващите за червената партия го харесват.
    Свиква се извънреден партиен конгрес, на който се изказва благодарност на другаря Сергей Дмитриевич Станишев за направеното през изминалите години и му се отправя пожелание за успешна дейност в Европейските структури. Така  БСП се отървава от лидера си, който с решенията и действията си, отдавна се е превърнал в "котва" за столетницата. Покрай него издухват и партийното му обкръжение, съставено от няколко изключително досадни и словоохотливи празнословци, дразнещи успешно повече от половината население на страната.
    Какво следва? Първанов се връща на бял кон. Предлагат му поста на Станишев, който той скромно отказва с мотива, че трябва да се дава път на младите в БСП. Избират някой послушен, "свеж" социалист, без собствено мнение и Гоце си ръководи спокойно партията идейно и стратегически без да се набива на очи (нещо подобно правеше Александър Лилов).
    Що се отнася до Станишев, него го очаква съдбата на Жан Виденов - далеч от управлението и далеч от очите. Единият в Пловдив,  другият в Брюксел - двете соц. издънки са ловко отстранени завинаги, без особени сътресения и щети за партията. Всички са доволни, а циркът продължава успешно на следващото ниво.



-------------------------------------------------------------------------------------------------


        *така преминава световната слава (или така преминава славата на света)
   




Гласувай:
5



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: larryone
Категория: Политика
Прочетен: 405572
Постинги: 176
Коментари: 727
Гласове: 630
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930