Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.01.2014 06:13 - Кой ще върне българите?
Автор: larryone Категория: Политика   
Прочетен: 1100 Коментари: 2 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg


    "Наетите в България били 2.2 милиона, а работещите извън страната - 2.5 милиона. Държавата ще се опита да убеди млади хора да се върнат.  В началото на февруари започва кампания за привличане на българите от чужбина. Тя ще се проведе в 13 града от 11 държави"

     Това, разбира се не е вярно. Коя Държава ще свърши работата по убеждаването на младите българи? И защо да го прави? Вярва ли някой, че страната в която управляват Станишев и Местан заедно със Сидеров, а Борисов играе уж опозиция има интерес от това?
    Сегашното положение устройва всички партии чудесно. Електората е горе-долу разпределен поравно и съществени сътресения не се очакват, фирмите и те си знаят на кой да плащат и всичко е наред. Вярно, чат-пат някакви недоволни се опитват да настояват за промяна, ама  искат тя да е морална, а това не говори абсолютно нищо на тези в Парламента. Опасност от събития, примерно като тези в Украйна няма и политиците продължават да си живеят чудесно, подхвърляйки от време на време по някоя флашка ей така, за разнообразие и за да не се отпуска електората.
    Междувременно, работещите в чужбина българи продължават да изпращат пари на близките си, вкарвайки в бюджета над милиард евро годишно, осигурявайки по този начин възможност за популистки комфорт на управляващите.
    Какво би станало, ако все пак българите от чужбина така слънчасат та се завърнат? В страната ще млязат над два милиона млади и образовани хора, свикнали да работят сериозно и да печелят добре. Хора научени да спазват правилата и законите и очакващи от другите същото. Желаещи, децата им да бъдат съвременно образовани, а парите за пенсионно и здравно осигуряване да са достатъчно и да се харчат по предназначение.
    Тези хора не са производители на тютюн, та да ги баламосва Местан с дебилни изказвания, нито ще ходят на Бузлуджа да си искат "социализма". Свикнали са, да гледат как пожарникарите гасят пожари, вместо да се мъчат да стават министър председатели.
    Политиците са наясно с това, както и факта, че появят ли се 2,5 милиона нови избиратели, те нямат и ден бъдеще. Както между впрочем
и цялата измислена партиино мафиотска "икономика". Край с циганските вотове и с кебапчета по избори; с обръчите от фирми и с тоталната безнаказаност.
    Затова, никой няма да направи нищо. Нещата от които се страхуват политиците не са много, но образованите хора са кошмар за тях. Тези в Парламента може да са прости, но хич не са глупави и в никакъв случай няма да допуснат, някой да им сложи въжето на шията. Още по нелепо е, да очкваме сами да го направят.



Гласувай:
5



Следващ постинг
Предишен постинг

1. batogo - !!!:))) Поздрав!
27.01.2014 07:39
Много точна преценка...
цитирай
2. theeconomist - Айде да идват...
27.01.2014 15:27
..че се изпренадахме!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: larryone
Категория: Политика
Прочетен: 405413
Постинги: 176
Коментари: 727
Гласове: 630
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930