Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.01.2014 06:13 - Как ги измислят тия?
Автор: larryone Категория: Политика   
Прочетен: 1095 Коментари: 2 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg


        Имотните застраховки като гражданската отговорност - това предлага депутатът от БСП Димчо Михалевски. Проектът предвижда задължително застраховане на минимални цени срещу природни бедствия.

    Категорично БСП работи най-добре, когато не прави нищо - така шанса да оплескат нещата е минимален. Но те не, пънат се да бъдат креативни и резултатите са налице. След  предложението за задължително разглеждане на вампирите из родните музеи, днес още една слабоумна приумица - задължително застраховане. Идейната импотентност е налегнала силно столетницата - ако това са им  предложенията с които се гордеят, хич и не ми се мисли какви са останалите. Задължително - любимата ми дума! Оръжието на глупаците на власт нямащи достоверни аргументи за убеждаване. Във Франция било така - да ама във Францията заплащането е в пъти по-високо от България. Да изравним първо него а?
    Ако желаят да създадат фонд срещу природни бедствия, няма защо той да минава през "хранене" на застрахователите. Подсказвам: да се огледат примерно в САЩ, как се набира фонда срещу природни бедствия. Има достатъчно строителни нарушения, непочистени реки и затлачени язовири раздадени на концесия, които са категорично опасни - ако санкционират като хората виновните предприемачи и концесионери, ще има добра финансова база за иницииране на въпросния фонд. Но не става - сакън да не се засегнат пишман бизнесмените и да вземе да секне  сиромашкия бизнес, който се мъчат да въртят.
    Който е имал сблъсък със застраховането у нас, знае какъв тегав момент е получаването на обезщететние, ако въобще някой уважи застрахователната ти полица.
Така, че - без "задължително" застраховане моля!




Гласувай:
7



Следващ постинг
Предишен постинг

1. theeconomist - "Който е имал сблъсък със здравеопазването у нас, знае какъв тегав момент е
14.01.2014 06:34
получаването на болничен лист, рецепта или направление за специалист или издследване / не дай си Боже /, безплатно, ако някой въобще уважи здравните ти вноски."

Не се сърди за перифразата на предпоследното ти изречение, докторе.
Не съм застраховател, а финансист, но мога да ти кажа, че застраховането е в частни ръце..., това което ти предлагаш е държавата да създаде катастрофичен пул и там да си даваме парите.
Нещо като Здравна каса - НЕ мерси и моля! :-)))
цитирай
2. getmans1 - Ех докторе, ако ми позволите това обръщение
14.01.2014 09:07
Бамбашка народ населява територията наречена България, населението не се олицетвоява с ДЪРЖАВАТА а властимащите точно обратното, мислят си че ТЕ са държавата.
А пък Вие кой сете моля, че да искате ДЪРЖАВАТА т.е. властта да работи засрамете се, дори финансовото светило на blog.bg не искА да Ви разбере.:)))))
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: larryone
Категория: Политика
Прочетен: 405791
Постинги: 176
Коментари: 727
Гласове: 630
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930