Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.01.2014 18:27 - Всеки англичанин - на музий!
Автор: larryone Категория: Политика   
Прочетен: 696 Коментари: 0 Гласове:
0





                  Туроператорите вече ще бъдат задължени да предлагат към пакетите си за почивка у нас поне по една екскурзия, свързана с културно-историческото ни наследство. Това ще стане с промяна в Закона за туризма, която соцдепутатката Татяна Буруджиева ще внесе в парламента още тази седмица.

    Е нещо като не ще, не ще. От много време чакам някой от червената партия да роди законопроект, който да не е като сценарий за филм с братя Маркс, но не би. Голямо мислене е паднало в соцпартията, та мадам Бурунджиева е родила тази гениалност. На всичкото отгоре е пропуснала да накара гостите ни по морета и планини, да държат и тест върху наученото. Не съм сигурен целта на бъдещия законопроект каква е - дали да набие малко балканска култура в главите на поданиците на Нейно Величество, което само по себе си е доста трудна задача, или идеята е да се прехвърли издръжката на музеите на туристическия бизнес. Може пък водеща да е и грижата за черния дроб на младите англичани - не знам, но съм сигурен, че гостите на Слънчев бряг предпочитат главата да ги цепи от повече водка, а не от зяпане на камънаци. Насила хубост не става.
     Който е ходил до най-посещаваните ни морски курорти, ще се подпише с две ръце, че видяното там не предполага заниманията с култура дори и насила, освен ако музеите не отварят към 21 часа и в тях успоредно с културната обиколка не се сервира и нещо по-така - за избистряне.
    Въобще, прави впечатление, че собствениците на хотели и туроператорите подскачат като ощипани, стане ли дума за алкохолен туризъм. И защо? Нали цялата организация на морските ни курорти е подчинена точно на тази цел - евтино и безкрайно пиене. Нали и за това идват на море у нас младежите от Острова. Ако им трябва образователен  туризъм ще отскочат примерно до Франция - страната набляга на културните и историческите си ценности и там ракията не е 50 евроцента. В крайна сметка всеки се е специализирал в нещо - кой в културни услуги, кой в евтино пиене - важното е оборот да става.
Знаете какво е казал Веспасиан. Затова драги хотелиери смело напред и не разреждайте купона със скучни и безсмислени уж културни  забавления.



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: larryone
Категория: Политика
Прочетен: 403715
Постинги: 176
Коментари: 727
Гласове: 630
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031