Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.11.2013 07:45 - Слепият не съди за цветовете.
Автор: larryone Категория: Политика   
Прочетен: 619 Коментари: 1 Гласове:
2

Последна промяна: 16.11.2013 07:47



"Мисля, че и Станишев, и Местан са искрени, когато не вярват в спонтанността на бунта. Те не могат да си представят нещо друго. В тяхната логическа и ценностна система народът може да се разбунтува само ако бъде направляван, подучван, подтикван и заплатен." - Георги Даскалов

Но все пак е 2013 година. Животът страшно се промени. Само комунистите са същите - отново Георги Даскалов
.

    До скоро, БТВ ползваха невероятно йезуитският слоган, че "истината е въпрос на гледна точка". Не знам имат ли го още, но идеално  обяснява  реакциите в страната.
         Станишев изключително ограничено нарече  протестите  "метеж" и "реваншизъм", демонстрирайки явното си неумение да осъвременни изразните си клишета, прилежно заучени преди трийсетина години в Херсонското начално училище. От човек, спрял развитието на ниво 1976 г. актуални решения не могат да се очакват.
    Другарчето му Местан, говорейки с обичайният си назидателен тон, съзря скинари желаещи да свалят "легитимно избраното правителство" вместо студенти, каквито всъщност бяха младите хора на протестите. Слабото владеене на българскияг език и на нюансите в него не му дават възможност да направи разликата между  "законен и легитимен", пречейки му да схване, че нещо може да е законно, но това не го прави задължително легитимно. Г-н Местан отдавна се е превърнал в клише и същевременно е жив пример за това, защо Държавна сигурност трябва да се грижи за сигурността на Държавата, а не да се държи като неправителствена организация целяща  да осигури кариерно развитие на интелектуално неравностойни граждани.
   Ако ДС процедираше по друг начин, къде ли щяха да са днес г-н Местан и неговият ментор г-н Доган? Най-вероятно щяха да са наясно с тънкостите при отглеждането на тютюневите сортове и дори щяха да протестират срещу намалените субсидии. Ако те не присъстваха в политиката, със сигурност щеше да е не само по-добре, но и много по-честно и за българите и за българските турци. Но съдбата  пожела друго и Сава и Павел влязоха в политиката от което загубихме всички.
    До гуша ми дойде, да ме поучават лекета и хора, чието единствено достойнство е двуличието, а основните им качества са умението да се възползват от слабостите на системата и таланта им на крадци.

    Не може слепият да съди за цветовете - категорично!   





Гласувай:
2



1. theeconomist - Добро утро Лари...
16.11.2013 08:11
Ти не си сляп, но като лекар питаш ли се, заболяване ли е амнезията? Или доброволно подтискане на неприятните спомени, упражнено на волеви принцип към паметта?

Може да си забравил протестиращите студенти през 2011 г. или протестите през февруари. Полицията през февруари, оставката на комуниста и офицера от МВР с татко комунист и офицер от МВР и "дядо убит от комунистите" :-)) И неговата характеристика за февруарските протести?
Ще ти ги напомня - метеж и конспирация!

Ти като лекар, знаеш, че при липса на определени сетива, други се развиват за тяхна сметка.
Та мислех си че слепците развиват слух да чуват другите. Всуе! Слепците се оказва, че са развили силно осезанието на ръчичките на херостратчета и обонянието алчността.

Виж и ти дали не виждаш само с "дясното" си око.

Поздрави!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: larryone
Категория: Политика
Прочетен: 405891
Постинги: 176
Коментари: 727
Гласове: 630
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930