Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.11.2013 17:26 - Акъл ли? Извинете, ама къде го раздават?
Автор: larryone Категория: Политика   
Прочетен: 460 Коментари: 0 Гласове:
2




          „За 4 г. задълженията на лечебните заведения са повече от половин млрд. лв., закрити са повече от 17 лечебни заведения. В МЗ през последните 4 г. има смяна на четирима министри и на 10 зам.-министри. Подменена е около 40% от администрацията - тихо и спокойно. Политическата цена не е платена от управляващите, а от хората. Не г-н Борисов построи магистралите, а всички ние - със здравните си вноски”. Това обобщение направи здравният министър Таня Андреева.

    Горката "технократка". Как можа медицинската гордост на БСП да изговори толкова глупости в рамките на само три-четири изречения? Разбрахме - ГЕРБ и в частност  Симеон Дянков разсипаха родното здраветаковане. Не харесвам БСП, но ако ще съдят някой политик за злоупотреби, ги подкрепям на 100%.
    И така - предлагам на г-жа Андреева да спре с демагогията и да подходи по същество т.е. да сезира г-н Главния Прокурор за злоупотреби със средствата на НЗОК извършени от предишните управляващи, като повдигне въпрос и за персонарната вина на Симеон Дянков и Б. Борисов. Г-н Цацаров, като един истински "топ" прокурор да се задейства правосъдната машина и виновните най-сетне да си получат заслуженото.
    А ако в хода на разследването се открият липси и се появят данни за извършени престъпления в здравната система още от предишния мандат на тройната коалиция, Главния прокурор да се чувства свободен да подгони виновните. И така да се извърши разследване на всички правителства до 2000 г. - сакралната дата за родното здравеопазване, когато уж се въведе някаква Здравно осигурителна система.
     Ако пофантазираме още малко ще видим, че ползите от такива действия са повече от ясни. Броят на политиците ще намалее  с едно 50-100 човека, които ще получат ефективни присъди и ще отидат да произвеждат инертни материали за нуждите на пътното строителство и то без "комисионни", а Здравната система ще заработи като нова.
    Ееех - мечти! А до тогава стига тъпи популистки ходове. Или министърката да се опита да вкара някакъв ред в "къщата си", или оставка. Министерското кресло не е платформа за обучение на некадърници - щом е приела да седи в него, да си поема отговорностите. Защото за разлика от Спортното, работата в Здравното министерство пряко засяга здравето и живота на хората. А стане ли дума за болни хора, никакви административни и финансови оправдания нямат тежест. Защото ми писна да събирам пари за лечение на болни деца и онкоболни, а другарката Андреева да се държи все едно отношението към нея е незаслужено лошо
.
     Правителството бе рекламирано като съставено от експерти. След като е така, да се държат като такива, а не като ощипани госпожици. 



Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: larryone
Категория: Политика
Прочетен: 405624
Постинги: 176
Коментари: 727
Гласове: 630
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930