Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.11.2013 05:54 - Победата е там, където е съгласието
Автор: larryone Категория: Политика   
Прочетен: 611 Коментари: 0 Гласове:
5

Последна промяна: 05.11.2013 05:56

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg


         "Ibi victoria ubi concordia" - Победата е там, където е съгласието
-

                                                                                                             латинска сентенция



    Древните римляни са били изключително продуктивни откъм пословици - и то всичките верни. И наистина, преследва ли се някаква цел трябва съгласие, иначе нещата стават трудно. Много трудно!

    Младите хора имат свои приоритети, своя мода, своя музика, свой жаргон и ако щете и своя храна. Те в повечето случаи се различават от тези, които  родителите им  харесват или одобряват. Като прибавим и високото ниво на хормоните, стават ясни причините за разликите между поколенията, понякога наричани пресилено  война.
    Затова е редно младите хора да протестират - та как на двадесетина години може да бъдеш доволен от системата? Как да приемеш правилата, които "старите" ти налагат и които в повечето случои не ти говорят нищо? И те протестират и се бунтуват - това е нормалното за младия човек. Някои техни акции  промениха света - студентските протести във Франция през 1968 г. или тези срещу войната във Виетнам.
    Същевременно у нас, част от младежите са на път да пренапишат световната история на студентските движения, създавайки студенти не искащи да протестират. Такива, които са явно доволни от системата и считат, че финансовите параментри на живота в България са чудесни, а политиците са честни, принципни и морални, финансово неподдаващи се на изкушения хора. Затова единственото, което тези странни студенти искат е да учат. Явно за да сполучат. И са против протестиращите си колеги. А това означава, че няма съгласие и победата ще бъде постигната трудно.
    Честно казано, подобно отношение не го разбирам. Нали и те живеят в тази Държава, виждат какво става и би трябвало да са наясно, че  утре като завършат ще влязат в схемата на своите родители. Ще се превърнат във вечно мрънкащи, безпарични хора, живеещи по инерция и псуващи всичко и всички.
    Ако подобно бъдеще не им допада, изходът е един - трябва да се протестира. И то сега, когато са млади и свободни, за да не си чукат главата, когато остареят - тогава вече е късно!

   



Гласувай:
5



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: larryone
Категория: Политика
Прочетен: 405274
Постинги: 176
Коментари: 727
Гласове: 630
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930