Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.10.2013 05:39 - Количество срещу качество
Автор: larryone Категория: Политика   
Прочетен: 518 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 06.11.2013 05:26

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg


         „Като не ви харесва в България – емигрирайте, но не пречете на колегите си” - проф. Стати Статев - ректор на УНСС съм протестиращи студенти.
  Иначе казано - агентът на Първо Главно Управление на Държавна сигурност с псевдоним Стойновски,  е благоволил да сподели с плебса, виждането си за това, как трябва да се решават проблемите на страната. Който не му харесва - прав му път!

    Никога не съм вярвал, че професор може да говори така на студентите си. Но като се позамислиш, всъщност човекът е прав - на тази страна умни, свободни и независими хора не и трябват. Те мислят, съмняват се и не приемат нищо априори, което автоматично ги прави неподходящи за живот в България. Не подхождат нито на партиите в страната (дори ако приемем, че има повече от една), нито на "високотехнологичния" бизнес, който иска квалифицирани младежи, а после се чуди какво да ги прави.

    В Държавата останаха да битуват само цигани, безработни и пенсионери - млади хора почти няма. А пък образовани - хич! При тази ситуация да се опитваш да изгониш по-свободолюбивата част от студентите е меко казано глупаво. Абе другарю Статев, като натириш бъдещето на нацията, кой ще изкарва пари за да ти плащат пенсията? Знам, че за някои хора е трудно да помислят преди да говорят, но защо за разнообразие не опитате? Току виж, процента на недомислиците, изказани в публичното пространство рязко спаднал.

  Отново се разделят хората - след София и провинцията, грозни и красиви, умни и глупави, сега и студентите доживяха да разберат, че са два вида -  протестиращи и желаещи да учат (все едно протестиращите не искат). Тези ходове може и да дават някаква отсрочка на управляващите, но в дългосрочен план, тинята в която сме затънали става още по-дълбока. 


   Чесно казано, имах по-високи очаквания към г-н Орешарски. Знам коя партия го назначи и предполагам, че е поел и съответните да ги наречем "ангажименти". Смятах обаче, че добър икономист и човек с демократични убеждения, а студентския дух е все още в кръвта му. За жалост ще излезе, че май не е така и нещата са стигнали твърде далеч. За пореден път в спора количество срещу качество, количеството печели.

   Жалко!





Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: larryone
Категория: Политика
Прочетен: 405402
Постинги: 176
Коментари: 727
Гласове: 630
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930