Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.10.2013 05:45 - Бразилска връзка
Автор: larryone Категория: Политика   
Прочетен: 573 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 06.11.2013 05:30

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg


                                                     ИНТРО

     Огромна държава на другия край на света. Топъл климат, безкрайни плажове покрити със златист пясък и спокоен океан. Яхти, палми и коктейли. Булевард  "Атлантик" и Копакабана. Стройни мулати носещи бели панталони и красиви мулатки, обогатили Оксфордския Тълковен Речник със станалото нарицателно "бразилско дупе". Карнавал. Възможност за чудесен и напълно безгрижен живот, особено ако не плащаш ти.

    От друга страна - затвор. Вътре около 250 нашенци, неуспели последователи на мечтата на Остап Бендер за белите панталони и достатъчно пари в джобовете. Катастрофирали някъде по пътя на натрупването на средствата, които е трябвало да им обезпечат този охолен живот. Към тях изненадващо се присъединява и известен българин, също катастрофирал по пътя на забогатяването.

                                    Вариант едно

     Посолството на РБ в Рио. Посланик на шейсет и пет години, чиято възраст казано културно е много над оптималната за заеманата длъжност. Прекарал дълги години в държави от Карибския басейн. Опитен. Минава за много добър играч на голф в дипломатическите среди.
   
    Оказа се, че бразилското правителство още през март е освободило Гълъбин Боевски, но разбира се никой не е разбрал. Типично. Има две възможности:


   Съобщението за освобождаването на щангиста, е сварила посланик Чавдар Николов на седма дупка и с три удара "под пара". Улисан в играта, г-н Посланика е пропуснал да уведоми Външно министерство и затова сега го привикват да дава обяснения.

                                  Вариант две

    Всичко е както при първи вариант, но г-н Посланикът уведомява навреме Външно министерство. Комунистическите отрочета населяващи въпросното министерство, заети с непрестанните си боричкания за постове и назначения проспиват важността на новината. Боевски каца в София, някой го разпознава, медиите научават, раздухват новината и машината се завърта. Става ясно, че типично за българската дипломация и за работата на Външно, никой нищо не знае и всеки за пръв път чува. В този случай, посланник Чавдар Николов пак ще опере пешкира.

    "Компетентността" и отзивчивоста на работещите във Външно министерство е пословична сред българите живеещи в чужбина и продължава да бъде същата, каквато беше и при случая с медицинските сестри в Либия. И тогава виновните не бяха уточнени и сега отново най-вероятно ще се случи същото. Да вземат от Външно  за разнообразие един път да накажат накой от виновните.
Ама надали.


   



Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: larryone
Категория: Политика
Прочетен: 403794
Постинги: 176
Коментари: 727
Гласове: 630
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031