Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.08.2013 06:08 - Досега каквото било, било. От сега нататък каквото си беше 23 години.
Автор: larryone Категория: Политика   
Прочетен: 1278 Коментари: 1 Гласове:
3

Последна промяна: 01.08.2013 06:15

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg


      Интелектуалната гордост (предполагам) на Враца,  вчера изрази следното мнение:

      "Бедна България с десни протести? Няма такава глупост! Тези 1000 човека софиянци не са България. Цяла софия да излезе не е България. В никое друго населено място няма протест. Да глупаци софийски, Боко ви построи зали и пътища, но не с неговите собствени пари! С парите на всички данъкоплатци! Тия реститутчета са свикнали да става тяхната, но тоя път няма да я бъде. 

Костов ще ги спасява... Малоумници такива! С маркучите и сълзотворен газ да видим тогава как ще ми прилегват по паветата. Наркоманчета платени и 200 десни болни мозъци с едър бизнес, който е подпомаган от Буда - Мишо Бировския. "

  Написаното не е образец на стилистика, нито излага ценни идеи. По скоро е израз на обикновена злоба.Прочитайки го обаче, ясно разбрах следното: - дотолкова сме разделени, че не само няма Държава, но няма  дори и някакъв социум, а България вече е само една територия населявана от враждуващи до смърт помежду си племена.
    Политиците успяха и в това си намерение - разединиха на хората. Опирайки се на максимата "разделяй и владей", те успешно противопоставиха: София срещу България, образовани срещу необразовани, красиви срещу грозни и не знам какви още измислени групи и прослойки.
    Дълги години, всъщност цели двадесет и три, кукловодите на БСП ни внушаваха донякъде успешно, илюзията за демокрация и двуполюсен модел. Веднага след 10-ти ноември 1989 година, услужливо ни посочиха СДС за демократична алтернатива (помните ли - дори в началото и ДПС беше коалиция със СДС уж в един отбор). Знаейки добре, че ако на хората не предложиш контролирана  "демократична" алтернатива, те ще вземат да създадат своя истинска, кукловодите порявиха доста талант и както се видя ненапразно. Когато идеята СДС пропадна поради лакомията на лидерите и, последва НДСВ, ОДС  и накрая и ГЕРБ. Целта на всички тези уж "демократични" формации беше, дясно ориентираните хора да ги припознаят и да гласуват за тях. Така в обществото се поддържа илюзията за демокрация, а всъщност всичко си е постарому. (Всъщност разлика има - сега може да псуваш държавният глава безнаказано и да разправяш политически вицове на корем  без страх от съдебно преследване.)
   Като най-успешно може да се посочи последното им творение - ГЕРБ. Дали поради харизмата на лидерът и, дали поради пропуски и кадрови грешки от страна на БСП, партията на Борисов доста добре баламосва хората вече четвърта година и има всички шансове да продължи.
   Като връх в манипулирането на електората, може да се посочи последната година - два пъти протести (вторите още продължават), предсрочни избори, уж изборни нарушения, уж печелят ГЕРБ ама управлява БСП със премиер от СДС, уж намалихме цената на тока, уж увеличаваме минималната заплата, уж това уж онова....
    Манипулации ден след ден. Кой помни например, че задължението на политикът е да работи за избралите го хора? Кой помни, че подходящите политици не са тези, които най-добре плюят уж опонентите си, а тези правещи нещо за Държавата?
    Всичко тотално се обърка. Дано кукловодите да са си направили добре сметката, че изневиделица да не им дойде някоя "висока топка", под формата на истински граждански бунтове.





Гласувай:
3



1. kmetova - Пожелавам хубав тен
01.08.2013 11:40
"Всичко тотално се обърка"
Така е, ама нали това беше целта на занятието. И понеже харесвам поговорките, ще кажа една - не е виновен който яде баницата, а който я е дал. Позволихме им. И сега пак им позволяваме. По същия начин си плетат кошницата разни отворени и затворени общества, безуханови и безценностни и без каквото ви дойде на ум. Хубаво е да се чувстваш важен като се печеш безпрепятствено пред Парламента, ама през това време ще се пръкне следващото увредено зачатие, а ние ще го изродим когато му дойде времето. После пак ще ходим за гъби, вместо да гласуваме, и най-накрая пак ще се възмутим, дори може да махнем и банските костюми. Шоуто ще е още по - така...!
цитирай
2. otempora - "От сега нататък" няма ...
01.08.2013 18:51
"От сега нататък" няма да е същото..., защото останаха малко неща в държавата за крадене и все по-малко свестни българи за ограбване...
След 50 години в България ще е цигания и пустиня, нещо като Детройт в момента. Днешната територия (не казвам държава, защото липсва държавност) ще бъде фалирало, пустеещо бунище, с изгладнели цигански дегенерати, вилнеещи по улиците....
цитирай
3. watchtowerman - Много ми допадна заглавието ....
01.08.2013 19:55
Както виждам и при вас е така..Коментарии, а брояча на нула.
цитирай
4. pitashtia - Всички бунтове бяха истински
01.08.2013 21:11
Фалшиви се оказаха вождовете. Затова днес протестиращите не искат някой да ги представлява и не се делят. Няма да успеят да ги яхнат и старите ездачи с нови седла от уж реформаторския блок. Протести ще има отново и отново който и да спечели следващите избори.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: larryone
Категория: Политика
Прочетен: 404996
Постинги: 176
Коментари: 727
Гласове: 630
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930