Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.07.2013 07:07 - Бял автобус ме преследва....
Автор: larryone Категория: Политика   
Прочетен: 1281 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 31.07.2013 07:08

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg


     Преди седем дни, когато ескалираха протестите:


                               "Вчера български граждани, народни представители, министри, журналисти, служители на НС бяха поставени като заложници, бяха нарушени конституционните им права да се придвижват свободно."
- вътрешният министър Цветлин Йовчев



       Днес той продължи с разсъжденията:
    
                           "Преди да се започнат определени твърдения, е добре да се поговори с хората в автобуса, какво са изпитали и какви камъни и павета е имало около тях".Според него само лишен от чувство за справедливост човек може да лансира тези за това, че пътниците били виновни за счупването на стъклото на белия автобус"

     Слабо ги учат в милиционерското училище (или както сега му викат) - не ги подготвят диалектически и по този начин се дава възможност, питомците им да се излагат публично и то пред камери. Какво да му кажеш на такъв - и друг път е ставало дума, че където природата не е била щедра  нищо не помага.
    Едно-две разсъждения по повод на изказаното от г-н вътрешният министър: - български граждани са тези в рейса, а тези извън него? Може би производители на опиум от долината Бекаа? Тези, вътре в автобуса били заложници, ерго протестиращите отвън са терористи. Ако ги счита за такива, Йовчев да инициира и внесе в Европарламента искане, протестиращите български граждани да бъдат признати за терористична организация и да бъдат поставени извън закона. Така, срещу протестиращите ще може да пусне тежковъоръжена полиция и жандармерия ( и барети, ако ги има още).
    Както казах - слаба подготовка. Разбирането за демокрация от страна на БСП, винаги е било странно.Дават акредитация на журналиста Димитър Анестев от БТВ, за да отразява събитията в парламента, а след това му я отнемат защото отразява въпросните събития. Явно депутатите държат електората да ги възприема като екшън звезди -  уверени и спокойни, владеещи ситуацията хора, нехаещи пред лицето на протестиращите, но това което се видя
по телевизията не беше точно така. Народните лидери, се щураха наляво надясно,неуверено усмихвайки се, с разширени зеници, трудно прикривайки страха си. "Най-корав" излезе финансовият министър - още ми става жал, като си спомня интервюто, което даде.
    Че Цветлин Йовчев прави грешка след грешка е разбираемо - всеки греши, но в неговият сличай грешките не само не се признават, но последиците  се прехвърлят върху други хора - в случая протестиращите. Кому беше нужен целият фарс с автобуса?


  P.S. - Каквото и да си говорим, ескалирането на протеста оказа огромен възпитателен ефект върху народните избранници. За пръв път в живота си през онази нощ, видях депутат да отстъпва ред в бюфета - позволиха на полицаите  да хапнат преди тях - чудо невиждано! Ако протестиращите вземат, та ги страхуват още един-два пъти, току виж станали и хора.




Гласувай:
0



1. socialismus - Терористи- не, хулигани
31.07.2013 10:29
Ако "почтените" си бяха тръгнали в 22.00, биха останали само хулиганите. Обаче "почтените" се приравниха.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: larryone
Категория: Политика
Прочетен: 403768
Постинги: 176
Коментари: 727
Гласове: 630
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031