Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.07.2013 06:38 - БСП feat. БИГ ША
Автор: larryone Категория: Политика   
Прочетен: 1592 Коментари: 2 Гласове:
4

Последна промяна: 22.07.2013 07:19

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg


    Някой музиканти изглеждат на място, когато са на протестен митинг. Личността им,  ткстовете на песните  и като цяло - животът им, са подчинени на социална кауза и борбата за повече демокрация. Веднага се сещам за Bob Marley - почти няма негов концерт без политически призив, което  прави от него икона на всеки протест. Човекът сътворил гениалното :

                                  "You can fool some people sometimes,
                                   But you can"t fool all the people all the time."

  би бил у дома си на всеки митинг.

   Боже, божеее - доживях да видя Мишо Шамара или Биг Ша (по новому), как подкрепя протеста в защита на правителството, заявявайки гръмко  - "БСП е единствената демократична партия" - каквото и да значи това.  Вярно, БСП не е интелектуална партия, но подкрепата и от Биг Ша някакси идва малко прекалена, дори и за нея.
      Какво ли общото, между между меркантилният писач на рап текстове и възрастните хора на протеста? Между авторът на безспорните хитове, като: "Ближа майки", "Гимнастички", "Краката си вдигнете", "Лапай и се потапяй", "Хляб и анфети" и разбира се "Фенки Фенки"?
     Шамара е ясен, кредото му е:  "Винаги съм бил, и ще бъда себе си.Това е моя стил, за повече пари". Смята, че " В днешно време по скъпо е да имаш душа. По - скъпо от колкото да имаш лека кола." *
    Как се съвместяват въпросните хитове и вкусът на възрастните хора на протеста? Повечето от тях, под хитове разбират - "Партизани", "Партизан за бой се стяга" и прочее ангажирани безсмислици, а активното им занимание с музика е приключило някъде около годината, в която е издадена първата песен на Лили Иванова.
   С идването на Шамара на протеста, БСП отново не дооцени ситуацията. "Срам за всеки, който подкрепя протеста на усмихнатите с холивудски усмивки милионери срещу Орешарски и обижда всички бабички без зъби пред НДК"  - предполагам, това изказване на рапъра, би трябвало да повдигне духът на бабите пред НДК. Всъщност ефекта е обратен - като гледам, как млад,  здрав мъж прави на маймуни възрастни хора, чиято грешка е единствено идеологията на която симпатизират, ми става жално.  
     Цял живот любимата им партия ги е яздила, възползвала се е безогледно от идеите и трудът им и накрая ги е захвърлила в ограбена държава, вече на възраст, с жалки пенсии, още по-жалко  здравеопазване, а  идеите на живота им се оказват грешни. Те обаче, къде по силата на навика, къде поради неразбиране на съвремието, продължават да подкрепят БСП - партията на живота им (би било по-правилно - партията която разсипа живота им), не дават дума да се каже срещу нея и за тях решенията и винаги са правилни. До толкова  и вярват, че ако Станишев утре разпореди, ще станат върли фенове на рапа и хип-хопа и по цял ден ще си припяват "Shake тоо гъз mammy mammy" и "ти си секси, кукло ти си секси
ще те отворя както ??? пепси
".
    Както казах - жалко, тъжно и жалко.....





  * - текстът е от парчето "Ще бъда себе си".
   
   







Гласувай:
4



1. vmir - Положителното в случая е,
20.07.2013 07:12
че публичната истерия на БСП срещу демокрацията се снабди с лице. Лъжат сенилните старци, че с глупавия си антипротест защитавали демокрацията. А не им казват, че пенсиите им се заработват от същите протестиращи, които с тяхна помощ други се опитват да прогонят в чужбина. Не е добре за никоя нация безумието и безсрамието на старците й да пада до такива плачевни нива, защото без младите и правото им да избират кой да ги управлява, зъбите в устите им няма да се увеличат, а ще намаляват.
цитирай
2. zarenkow - Действителността винаги е
20.07.2013 08:43
по абсурдна и невероятна от всяка представа за нея.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: larryone
Категория: Политика
Прочетен: 405763
Постинги: 176
Коментари: 727
Гласове: 630
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930