Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.06.2013 10:17 - Най-търсената професия у нас
Автор: larryone Категория: Политика   
Прочетен: 2956 Коментари: 1 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
     Човек, упражняващ професия определена като напълно конвертируема, може да работи навсякъде по света и възнаграждението му винаги е на горната граница за съответната държава (IT -специалисти). Други професии са частично конвертируеми, т.е. в някои държави се изискват приравнителни изпити (лекари и стоматолози) за тяхното упражняване. Възнаграждението и при тях е близко до максималното, а възможностите за развитие - огромни.
     Тези професии, имат само един недостатък - трябва да се учи и то доста.В медицината - цял живот. Цял живот си и между болни хора и гледките, с които се сблъскваш ежедневно повечето хора намират за крайно неприятни. Това е и причината, по света да има недостиг на лекари, въпреки чудесното заплащане.
      Така е по света.Тези дни, покрой протестите се видя, как е у нас. За пореден път се оказа, че тук най-търсени са едни хора, които медиите наричат "здрави момчета", а народа чисто и просто "мутри". В България това е единствената професия за която винаги ще има работа. Дали ще бъдат частната охрана на парламентарни шефове и бизнесмени,  ще работят събирачи на дългове (пардон в колекторски фирми), или ще бъдат застрахователи, те си остават с постоянна трудова заетост и не се оплакват от липса на доходи.
    Този факт е високо оценен от днешните младежи (слава богу не от всички) и те залягат всеотдайно над щангите и стероидните препарати.Явно считайки, че единственият ефект от четенето на книги,освен носенето на очила са и ниските доходи, младежите отбягват и книгите и образованието. И за себе си са прави. Както наскоро каза синът на една позната: - Баща ми, като е толко учен (човекът е химик), къде са му парите? - след което си взе сака и отиде на фитнес за да се погрижи за бъдещето си, оставяйки родителите си  потресени.
    Наистина, добре че не всички младежи са такива. Доста от тях учат и знаят, че образованието не е "вредно" и, че напротив - то е гаранция за високи доходи, но за жалост не и в България. И емигрират. Отиват в нормалните държави, където да си образован е преимущество и където са платени умните хора. Тук остават "здравите момчета". Да охраняват лидерите на АТАКА, да участват срещу заплащане в провокации, да чупят сградата на Футболният съюз и като цяло да ни радват всеки ден.
  Явно, на тази държава само мутри и трябват. Навремето тя се осигури  създаването им, след това ги наложи като професия, а и сега продължава да се грижи за тях, да им намира работа и да им осигурява безнаказаност. За разлика от инженерите и учителите например, голяма част от които се оказаха на практика с ненужни професии.

   Не се и забелязва някакъв шанс за нормализиране на ситуацията. Явно на правителството  умни хора не са нужни. Умните хора се съмняват, оспорват глупави решения и назначения, протестират  и като цяло вместо да уважават политиците им викат "мафия".А и възгледите им не се променят от 15 лева и парче пица.



Гласувай:
5



1. анонимен - Браво!
30.06.2013 10:41
Много точен текст!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: larryone
Категория: Политика
Прочетен: 403731
Постинги: 176
Коментари: 727
Гласове: 630
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031