Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.06.2013 06:05 - Нищо ново под слънцето
Автор: larryone Категория: Политика   
Прочетен: 1361 Коментари: 1 Гласове:
1

Последна промяна: 22.07.2013 07:09

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
     Отново беше спестена на хората, връзката на новоназначената Даниела Бобева с един от българските олигарси Васил Божков, известен с прякора си Черепа. Позовавайки се на „Държавен вестник” сайтът „Бивол” разпространи информацията, че Бобева я е била член на Съвета на директорите на „Мостстрой” АД (октомври 2003 г. – март 2004 г.), дружество, притежавано от Васил Божков.

     Посочена е и друга, макар и индиректна връзка на Бобева с Божков.
Тя е през фондацията „Левски-Спорт”, на която Бобева е председател. Във фондация управляващ е Свилен Вълчев, който е също така е управляващ на фондацията „Тракия” основана и председателствана от Васил Божков.
- www.desebg.com

     Не, че това въобще е някаква новина. Просто хората, които политиците познават, назначават, на които имат доверие и които считат за професионалисти са тези - Пеевски, Иван Иванов и  Бобевска. За "експертите" - нови и стари в БЕХ, не ми се и мисли.Има една стара поговорка - "кажи ми кои са ти приятелите, да ти кажа какъв си". Е точно нея, политиците я потвърждават напълно.

   Нямам нищо против Бобева - след като трябва да има вицепремиер, защо да не е тя. Слушайки я вчера в разговор с журналисти, ме впечатлиха две неща: жената явно разбира от футбол - където нямаше аргуманти в подкрепа на тезата си, Бобева ловко пускаше в обръщение футболната терминология, явно за да онагледи пред "простите" журналисти казаното от нея. А то, казаното  се разбираше доста трудно - изказът и поразително напомня стилът на Димитър Пенев от лето "94. Преди години "стратега" ни затрудняваше да го разберем, сега и вицепремиерът прави същото.Сигурно е от футбола.

   Дали е близка с Черепа няма никакво значение - у нас мафията така се е срастнала с Държавата, че човек където и да работи, все работи за някой мафиоз.
   
   Притеснително е друго - 23 години след началото на прехода, нищо не е мръднало и на йота. Да оставим,че за някакво положително развитие  и дума не може да ствава, но нещата все повече започват да приличат на 90-те години - принципи и морал (ех този морал) никакви, журналистите страхливи и без собствено мнение (или, ако имат такова не го изразяват). Явно и те са фенове на тезата: "принципите са за глупаците, ние да се концентрираме върху яденето". И са прави - у нас много принципните първи ги уволняват  и то без обещетение.

   Всичко е изключително сиво и се повтаря все един и същи филм. Дали Михаил Миков ще се иска "строги мерки" срещу терористите пиещи кафе пред парламента, или  шефът на МВР и новоизбран вицепремиер Цветелин Йовчев ще демонстрира строгост, нещата си остават същите. Един друг глупак (Петър Младенов) преди години искаше да докара танковете за да смажат протестите, та и това сме го видели и управляващата партия не може да покаже нищо ново.Ех другари, а как беше преди години а? Как само с една устна заповед, човек можеше да арестува протестиращите лумпени и да ги прати в Белене а?. Славни времена бяха другари, славни!

  Добре,че господинът с маниакалната фаза на биполярното си разстройство освежава сивотата обзела държавата. Дали ще ходи с палка за да арестува протестиращи, ще тормози президента или ще плюе журналистите, Волен Сидеров си е запазена марка - просто е неудържим. И нали кворума в Народното събрание се крепи на него, очаквайте още скечове с шефа на парламентарната комисия по етика в главната роля.

   Станишев стиска устни, мръщи се, ама какво да прави горкият - кворум пусто, или го има, или го няма. И търпи и Сидеров и ДПС и прави каквото му кажат - нали е за едната власт. Подобни хора Алеко Константинов ги е обрисувал точно: - "архиподлец ти ставам аз тебе байно". Та и Сергей така.
   





Гласувай:
2



1. getmans1 - а това чухте ли?
28.06.2013 08:41
"Аз не съм като Пламен Орешарски който вършеше такива работи."
Като го чух това "от раз" не бях сигурен какво съм чул и цял следобяд и цяла вечер слухтях по новините да го чуя отново и да съм сигурен.
Е чух го три пъти и ми светнаха три въпроса:
-кой Пламен Орешарски, този същия ли - Премиера?
-какво значи "такива работи"?
-ако става въпрос за Премиера - как ще работят заедно? Та тя директно го разобличава или може би ще го надзирава!?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: larryone
Категория: Политика
Прочетен: 405917
Постинги: 176
Коментари: 727
Гласове: 630
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930