Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.06.2013 06:06 - Какво да очакваш от такива?
Автор: larryone Категория: Политика   
Прочетен: 747 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
     Вече десетина дена протестираме. В началото срещу Пеевски, а вече и срещу набързо стъкменото правителство. Защо обаче, всичките политически назначения са само "калинки", мафиоти и престъпници? Защо ако не е Пеевски ще е сикаджията Иван Иванов? И ако за първият е горе-долу ясно защо - за пари е, то офисният шеф на СИК е пълна мъгла. На всичкото отгоре от БСП го защитават - млад бил тогава, работил само няколко месеца на този пост и прочее дивотии. Явно фактът, че е бил престъпник само малко време го оневинява напълно и дори го прави годен да стане замесник министър на вътрешните работи. Защо тогава младежът Октай Енимехмедов, онзи дето извади тапишника срещу Ахмед Доган гние в затвора?

     За "шестака" Росен Малинов, новият областен управител на София-град, не ми се и мисли. Нито за областните управители на Пловдив и Благоевград. Те са пълен триумф на политическото скудоумие и на липсата на всякаква връзка с реалността.

     Разбира се, калпавите назначения не са патент само на това правителство. И при Борисов беше същото и при тройната коалиция - абе като се замисли човек, май от 23 години си е така.И защо?

     В цял свят правителствата търсят честни,неопетнени и некомпрометирани хора за да заемат държавните постове.У нас критерият е друг. Тук се назначават само хора, които са добре познати на "политическия елит". Без значение дали са престъпници,  без нужното образование за конкретният пост, или са просто малоумници - важното е да са наши хора. Да де,ама за 23 години повечето "наши" хора успяха напълно да се издънят и то по няколко пъти, та възможностите силно се стесниха.

    Външни хора до властта не се допускат - няма значение, че си млад и с диплома от Оксфорд примерно. Че имаш идеи - може би добри. Че желаеш да работиш за страната си и да и помогнеш да излезе от тинята. Ако не те препоръча политик нямаш никакви шансове, а те политиците външни хора не препоръчват.

    Затова и положението е такова. Наши хора, без образование, но за сметка на това със стабилни връзки в подземният свят, биват назначавани веднага и започват да упражняват дейност. Е, какво да очокваш от такива?




Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: larryone
Категория: Политика
Прочетен: 405934
Постинги: 176
Коментари: 727
Гласове: 630
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930