Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.06.2013 05:56 - Изненади не се допускат!
Автор: larryone Категория: Политика   
Прочетен: 1088 Коментари: 0 Гласове:
7

Последна промяна: 23.07.2013 17:14

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
     Представете си, че сте на около 73 -74 години. Живеете някъде в полите на Витоша, обитавайки къща и имот за около 4 -5 милиона евро и то по занижени цени. Коли няколко, охрана, шофьори, слуги, градинари и прочее, както си му е редът. Синът ви е втори мандат в парламента, снаха ви инвестира в "зелена енергия" и е в борда на няколко енергийни дружества. Внукът ви учи бизнес и икономика в Лондон и вие с нетърпение го очаквате да завърши и да поеме  пътят си в политиката. Така,когато някой ден се преселите в по-добрият свят ще знаете, че сте уредили напълно наследниците си.
     Роден сте някъде в провинцията, а селото където се е случило това паметно за обществото събитие, вече го няма и на военните карти. Имате работническо-селски произход - майка ви е работила в ТКЗС -то, а баща ви е бил шлосер в близкият град. Наблюдавайки ежедневието на родителите си и борбата им с четиригодишните петилетки и насрещните планове, вие от малък намразвате физическият труд. За жалост, наличният ви интелектуален потенциал не предполага успешни занимания с мисловна дейност.
     Затова ставате примерно пионерче - учите стихотворения във възхвала на Партията и дружбата със СССР и ги рецитирате с блеснали очи на всички празници - патетично и на висок глас, пременен с бяла риза и червена връзка. Това не остава незабелязано.
     Следва етапът на съзряването - тоест ставате "тинейджър", както сега му казват. Постъпвате с първата група в Комсомола. По различни събрания и мероприятия,успявате да се откроите отново, борейки се със Западното влияние и предлагайки да се изключи "завинаги"  от Комсомола и съответно да отпадне от образованието Пешо от съседният клас, който си е позволил вместо на бригада да отиде с техните на море. Заклеймявате пред обществото  американските филми и книги, които считате за реакционни и упадъчни и твърдите, че само Съветските са подходящи за българските граждани.Това също не минава незабелязано.
     Ставате на 18 години. Отдавна сте подали документи за членство в БКП, оттам са ви уверили, че изчакват пълнолетието ви за да ви включат в редиците си, което и става. Следва казармата, където сътрудничите на капитана от ВКР -то.Заедно громите вътрешни и външни врагове. Разсипвате бъдещето на още няколко млади хора, които считате за политически неблагонадеждни, а един си е  "чист" агент на империализма и световните реакционни сили. Него го тикате направо в затвора. Още червени точки.
     Уволнявате се. Връщате се на село. Но място за паника няма - капитанът от ВКР -то ви е препоръчал където трябва. В резултат на това, следва едно обаждане по телефона и след няколко разговора с един цивилен другар и подписването на два-три документа, се оказвате сътрудник на Държавна сигурност. Честито! Светът е пред вас. Набързо получавате образование - ставате студент, та нали РАБФАГ е за това. Междувременно редовно пишете доноси и мнения за колегите си от Университета, като наблягате особено на факта, че най-интелигентните са най-неблагонадеждни в политическо отношение. Тук успявате да разсипете бъдещето на няколко десетки врагове на комунизма. Това е оценено високо  и след кратък курс и известно "ошлайфане", вече сте представител на Външнотърговско дружество в някоя Западна страна от тези, които редовно критикувате. Учудващо, но тук ви харесва и  създавате много връзки, както и натрупвате много пари.Лимит за харчене няма, отчетността е спорна, а и всички другари правят така. Забогатявате. И тъкмо се чудите как да "осветлите" парите си и става чудо.Идва 10 ноември 1989г. Другарите ви - български и съветски имат вашият проблем - многото пари. Затова изпълняват номера със самосвалянето и обясняват на хората, че вече е демокрация и който иска може да забогатява спокойно без страх от Стопанска Милиция.
     Кой знае защо, но ви се оказвате най-подготвен да сте богат - просто вадите "заработката" от Външнотърговските дружества. Имате и връзките. И докато се чудите в кой сектор да си вложите парите, другарите ви съветват далновидно да наблегнете на енергетиката. Там е бъдещето, а от своя страна "съветските" другари са намекнали, че ще продължават да имат интереси  в Българският енергиен сектор. Включвате се активно, машината се завърта, минават години и ето ви днес - уважаван човек, буквално не си знаете парите, доста народ се страхува от вас и държите в ръце съдбите на стотици.Така продължавате да правите това, което сте правили цял живот - контролирате и разсипвате живота на хората. Издържате освен отделни  политици и цели партии. Плащате на управляващи правителства, плащате и на опозиционни. Обичате контролът да е изцяло ваш и народните представители да провеждат вашата  "енергийна линия". Изненади не се допускат. Всичко е наред и изведнъж протести! Цените на тока били високи и непосилни! Побеснявате и бързо извиквате един-двама премиери от тези, които вие сте определил за такива и им казвате нещо като: - "Правете каквото искате, но цената на тока и енергоизточниците трябва да остане същата."
     .И те започват да правят горките - единият министър председател уж пада, другия уж го замества, а цената остава непроменена.Така де, затова ли сте се борил цял живот - някакви си жалки кресльовци и голтаци зовящи се "български народ" да ви определят поведението!
Изненади не се допускат!



Гласувай:
8



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: larryone
Категория: Политика
Прочетен: 403792
Постинги: 176
Коментари: 727
Гласове: 630
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031