Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.04.2013 06:18 - Сметката на Държавата
Автор: larryone Категория: Политика   
Прочетен: 1363 Коментари: 2 Гласове:
8


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Предполага се,че българите живеещи в чужбина са между два милиона и половина и четири милиона.Голямата разлика в числата идва от факта,че нито едно ведомство няма достоверна статистика за реалният брой на емигрантите (то и статистиката у нас е като всичко останало - постепенно изчезнала по време на прехода).
    Но има една друга сметка,която Държавата си е направила много добре.Много често по форумите  и телевизията различни хора се вайкат,че в България млади хора почти не са останали.А защо да останат - да затъпеят окончателно и да затънат в битовизми? Но да преценим,какво би станало,ако все пак емиграцията спре.
     Като начало - около милион и половина безработни,които заедно с наличните в момента ще вдигнат процента на незаетите над 50%.Ще "лъсне" икономическата реалност у нас.
      Огромно натоварване върху здравната система - тези безработни са съответно и здравно неосигурени.При младежите хронични заболявания почти няма,но това са активни хора и процента на травматизма при тях е много висок.
      Ще секнат паричните потоци от чужбина.Няколко милиарда евро по-малко в бюджета.В доста от районите на България,които са с висока безработица,емигрантите са хора осигуряващи  роднините си и съответно "кретането" на цели общини у нас.
       Очаква се работещите в чужбина, след време да получават пенсиите си от там.Съответно и пенсионната ни система е на сметка.
      Учещите в чужбина ще получат качествено европейско образование - вместо да се лутат из местните "ПУЦ-ове" претенциозно наричани Висши учебни заведения.То също излиза безплатно на Държавата.
     
      И така, оказва се,че Държавата чудесно си е направила сметката поне за момента.Добре,че на никой от желаещите власт не му пука какво ще се случи в дългосрочна перспектива.Инак сметката за днес е добре направена,но утре?

      




Гласувай:
8



Следващ постинг
Предишен постинг

1. freeoldmen - Ако четете коментариите в новин...
13.04.2013 12:37
Ако четете коментариите в новинарските сайтове, не може да не ви е направило впечатление, че регулярно се появяват призиви за напускане на България. Прави се постоянно, целенасочено и явно от платени "коментатори". Някой има интерес, и не мисля, че е само краткосрочен...
цитирай
2. aip55 - Имате право
18.04.2013 08:53
И двете ми деца са в чужбина и не искат повече да се върнат в България. Държавата ни стана мащеха за целият български народ. Няма переспектива в БГ за младите, а за хората над 45 години е най- жестокият момент в животът им. Некадърното управление ни докара да се срине демогравският живот и да изпъкват все повече етносите.....Жалко за България!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: larryone
Категория: Политика
Прочетен: 405713
Постинги: 176
Коментари: 727
Гласове: 630
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930