Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.04.2013 06:12 - Изборът е ваш
Автор: larryone Категория: Политика   
Прочетен: 649 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
"Никой не е остарял,преди да изгуби интерес към живота" - този цитат прочетох на една табела по пътя към Златните Мостове.Цитатът ми се стори напълно правилен не само за хората от определа възраст нагоре,а и за обществото като цяло.Така е,човек започне ли да се вълнува само от битовизми,спукана му е работата.
     За жалост точно това се наблюдава в нашата държава.Като обществено активни се изявяват едни и същи хора - те ходят на протести срещу високите цени на тока и срещу безобразията на управляващатите.Пак те  протестират срещу презастрояването на природата в България.Когато се нолажи обаче,освен да протестират,те гасят и пожари на Витоша и активно участват в кампанията:  "да изчистим България за един ден".
     Това,което тези хора (млади и не дотам) правят се нарича гражданска позиция.Независимо дали одобрявате действията им или не,тези хора се изявяват като активни граждани - имат ясното съзнание,че от тях зависи нещата да се променят,макар и бавно и постепенно.
      А другите?! Ако трябва по делата да ги познаете,ще има големи затруднения.Най-обичат да седят в къщи,където да редуват фолк каналите с турско сериалче,а стане ли време за новините,с интерес да наблюдават "ненормалниците дето ще бутат държавата"  и с кеф да си пийват гроздовата.На тези хора им викам духовни пенсионери.Не може да се държиш,като фатмак на свръхсрочна служба,а после да ревеш,че животът ти е кофти.Кой да го оправи? Руснаци? Американци? БСП? ГЕРБ? - нали те всичките ни оправяха.Не сте доволни? Струва ви се,че ви използват като овца - само за стригане и доене?
     Тогава си върнете интереса към живота.Размърдайте си малко сивото вещество.Защитете някаква позиция.Протестирайте.Дръжте се,като активен гражданин на тази държава.Или продължете по старому.Изборът си е ваш!.
    



Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: larryone
Категория: Политика
Прочетен: 404904
Постинги: 176
Коментари: 727
Гласове: 630
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930